Mały problem...
Witam serdecznie wszystkich. Mam taki "mały problem" Chodzi o to ze moj piesek to Amstaf... a niedawno w domu pojawił sie nowy piesek York... AST ma7 lat York dopiero miesiac... Pieski toleruja sie nie sa agresywne w obec siebie, ale... AST chodzi ze Yorkiem i obwachuje go... co skutkuje strasznym slinotokiem i trwa to juz ok tydzien... Pomocy
-
ślinienie się może być wynikiem zbytniej ekscytacji lub stresu. ciężko powiedzieć nie widząc obu psów.
-
ja tam wcale nie jestem taka pewna...
No własnie kurcze mnie sie tez wydaje ze to ekscytacja, ale... jork juz jestr w domu ok 2 tyg. no i zauważyłem, ze duzy pies slini sie tez w momencie kiedy jork zrobi siku i ten zaczyna to obwachiwac - znaczy duzy... kurcze ciezko to wytłumaczyc...
u mnie dwa lata temu było podobnie, na widok szczeniaka, bokserka w starszym wieku reagowała potwornym ślinotokiem-w ślinie (białej, gęstej... ) było wszystko, zwłaszcza szczeniak. niestety nie pocieszę cię bo przestała dopiero jak szczeniak podrósł, był jej wzrostu i zaczął ją prześladować (co w przypadku yorka jest nie możliwe)
ale dodam ze psy nie mieszkały ze sobą, widywały się kilka razy w miesiącu
ale dodam ze psy nie mieszkały ze sobą, widywały się kilka razy w miesiącu
-
- Informacje
-