Hej ! Mam do was drodzy forumowicze prośbę. Od ponad 2 miesięcy poszukuję tresera psów w internecie, który jest w stanie usiąść, przeczytać moje pytanie, wątpliwości i poradzić mi co zrobić, aby pies zachowywał się tak, a nie inaczej, który poradzi mi jak mam zachowywać się z psem na spacerze, gdy np. szczeka na psy, lub ucieka do nich.
Jeżeli znacie jakiegoś zaufanego tresera to bardzo proszę, napiszcie mi jego adres e-meilowy.
Narazie moje poszukiwania zdały się na marne niestety, nikt nie ma czasu, lub chęci.... niestety...
Mam do was drodzy forumowicze prośbę...
Każdy dobry treser nie daje rad przez internet bo to jakby przeprowadzać operację na podstawie wskazówek podawanych przez chirurga przez internet. Zrobic można ale czy sie powiedzie...
Szkoląc psa, udzielając rad trzeba widzieć jego zachowanie. Czasami trudno jest napisać to o co dokładnie chodzi. Pewne rzeczy trzeba pokazać.
Szkoląc psa, udzielając rad trzeba widzieć jego zachowanie. Czasami trudno jest napisać to o co dokładnie chodzi. Pewne rzeczy trzeba pokazać.
Napisz z którego regionu jesteś,to ułatwi znalezienie tresera,ale i tak przez neta Ci nie doradzi,zapisz się na szkolenie grupowe lub jak wolisz indywidualne,nawet na własnym ogródku,ale najpierw muszisz spotkać się z treserem.Dobry treser Ci doradzi jaka forma szkolenia dla Ciebie i Twojego pupila będzie najlepsza
Pierwsze słyszę o "treserze psów przez internet". Może i są tacy, ale co, wymagają przedpłatę na konto, przecież nikt tego za darmo nie robi. Ci którzy się tym zajmują robią to za pieniądze. W internecie można znaleźć porady o tresurze psów ale o treserze on-line nigdy nie słyszałam i mam nadzieję, że nigdy nie usłyszę.
- staszko_i_aras
- Kontakt:
Ja chyba rozumiem Gościa... bo sam pochodzę z Tarnobrzega (średnie miasto) i na miejscu znalazłem tylko jednego tresera (bez żadnych certyfikatów, referencji, bo pewnie pracował... ale w cyrku z dzikimi zwierzętami); ale po 2-3 zdaniach przez telefon uznałem, że nigdy nie oddałbym mojego psa pod jego rękę - m.in. tresuje starymi metodami KAR i nagród, kolczatki itd.; i wyśmiał mnie, że ja oczekuję czegokolwiek od kilkumiesięcznego szczeniaka (a w każdej literaturze spotykam się z zachętą, by naukę zaczynać jak najwcześniej); psa - wg niego - można tresować dopiero po ukończeniu 2 lat!!! Mimo wszystko sam nauczyłem szczeniaka podstawowych komend typu "siad", "leżeć" itp. Skoro nie mam innych możliwości to zadowolony byłbym z korzystania z rad nawet "internetowego" profesjonalisty. Same książki jednak nie zastąpią kontaktu z żywym człowiekiem...
jest mnóstwo takich ludzi którzy udzielą rad za darmo i przez internet, na pewno nie będzie to dotyczyć skomplikowanych problemów behawioralnych ale pomóc zawsze się da. Poszukaj na xxxxx
Tak na jednym forum ogłasza się osoba zajmująca się tresurą psów. Jej nick na forum to madziaszymczakAnonymous pisze: Jeżeli znacie jakiegoś zaufanego tresera to bardzo proszę, napiszcie mi jego adres e-meilowy.
Sprobuj może tutaj.Zajmuje się tresurą psów odpowiem na wszystkie pytania dotyczące szkolenia korygowania błędów waszych pupili na listy czekam na stronie xxxxxxxxx
pozdrawiam
-
- Informacje
-