Pies - jaką rasę wybrać?
-
Jestem zakochana w jamnikach, pomimo że słyszę same złe opinie w około. To jest mój 3 jamnik i złego słowa nie mogę powiedzieć. Oburzyłam się ciutkę czytając o tym, żeby kupować psa z "prawdziwej" hodowli...kurczę nie każdy chce mieć psa, po rodzicach wystawowych. Fakt, że jest dużo pseudohodowców, sama kupiłam psa nacinając się ciutkę. Mój jamnik miał być miniaturką, a po roku czasu ma już prawie 1 m długości;) ale to wcale nie znaczy, że nie kocham go mniej..Prawda jest taka, że nie zwierzęcia nie można mieć z przypadku, tak jak dziecka. Dla mnie to porównywalne obowiązki ( karmienie, wychowanie), i albo ktoś jest na to gotowy albo nie..albo się kocha psy, albo nie...jamnik jest moim wyborem, ale mialam kundelki, wieloletnich przyjaciół, moja mama i siostra maja psy ze schroniska, tak samo kochane, jak moj wymuskany i wypeielgnwany jamnik:)
Tak jak autor posta wyżej, psiaki ze schroniska! sam gdybym mógł całe schronisko bym przyjął pod dach
Jeśli jesteś gotowy i odpowiedzialny możesz sobie pozwolić na psa.
Ja ci polecam shih tzu możesz sobie przeczytać na stronach internetowych wady i zalety.
Jeśli nadal nie wiesz jaką rasę wybrać to najlepiej weź psa ze schroniska, bo te psy są takie same jak rasowe tylko nie ma papierka że ma rodowód i są tak samo kochane
Ja ci polecam shih tzu możesz sobie przeczytać na stronach internetowych wady i zalety.
Jeśli nadal nie wiesz jaką rasę wybrać to najlepiej weź psa ze schroniska, bo te psy są takie same jak rasowe tylko nie ma papierka że ma rodowód i są tak samo kochane
-
Piesek to duża odpowiedzialność.. Osobiscie posiadam Mixa Cocker spaniela, i to bardzo kochany piesek, ale według mnie każda rasa, rasowy, kundelek to cudowne zwierzątko jeśli kiedyś się zdecyduję na kolejnego pieska to będzie to piesek ze schroniska
Zalezy czy piesek ma być do towarzystwa czy na spacery mały nakolankowy cze będziemy z nim uprawiać sport.
[quote="SleepingSun"][quote="isabelle30"].o ile całą reszta wymagań zostanie spełniona czyli przyzwoite spacery i zmęczenie fizyczne i psychiczne (i nie mam tu na myśli 3 spacerów po 15 minut [b]ani 2 spacerów po 15 minut i jednego godzinnego[/b])[/quote]
a co jest złego w takim systemie?[/quote]
Ja osobiście polecam labladory. Cudowna, przyjazna, rodzinna rasa. Z moją Szirką przeżyłam wspaniałych 9 lat i moja miłość do niej ( i odwrotnie ) jest bezwarunkowa. Można wejść na stronę - labradory do adopcji i poczytać
a co jest złego w takim systemie?[/quote]
Ja osobiście polecam labladory. Cudowna, przyjazna, rodzinna rasa. Z moją Szirką przeżyłam wspaniałych 9 lat i moja miłość do niej ( i odwrotnie ) jest bezwarunkowa. Można wejść na stronę - labradory do adopcji i poczytać
-
Wszystkie psy są idealne, a najlepsze są kundelki!
-
- Informacje
-