SaM w DoMu...
Mam szczeniaczka cocker spaniela angielskiego, kupiłam na poczatku ferii i już bardzo go polubiłam ). Jednak będę musiała w końcu iść do szkoły (niestety ) i nie wiem czy psiak nie nabroi w domu kiedy będzie sam. Próbowałam przyzwyczaić Jogę do pozostawania w pokoju bez towarzystwa, ale zaczynała w tedy strasznie piszczeć i szczekać. Co robić? Pomocy!
Przyzwyczajać i uczyć dalej. Tutaj - xxxxxxxxxxxxxxx na priva - masz opisane, jak można psa do tego przyzwyczaić krok po kroku (>pratyka-jak nauczyć psa...<, >zostawac w domu<)
Poczytaj literature fachową, tam napewno znajdziesz wskazówki Psa przyzwyczajaj stopniowo, zostawiając go na 5, 10, 15 min, wracaj zawsze jak już przestanie szczekać, zawsze nagradzaj smakołykiem. Wychodząc nie zegnaj sie czule z psem, powiedź zostań, albo czeka pies. Szczenie pozostawione w domu same, będzie z pewnością sie nudzić, dlatego pochowaj wszystkie przedmioty, które chcialabyś jeszcze zachować, w zamian porozkładaj jego zabawki, kup kostke do gryzienia. Aha to tak z innej beczki, przyzwyczajaj psa do szczotki, grzebienia, nozyczek czy suszarki - przyda się na przyszłość jak juz włos bedzie długi.
-
- Informacje
-