SaM w DoMu...

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

agaaaaaaaaaaaaa

16 lutego 2007, 15:19

Mam szczeniaczka cocker spaniela angielskiego, kupiłam na poczatku ferii i już bardzo go polubiłam :)). Jednak będę musiała w końcu iść do szkoły (niestety :wink: ) i nie wiem czy psiak nie nabroi w domu kiedy będzie sam. Próbowałam przyzwyczaić Jogę do pozostawania w pokoju bez towarzystwa, ale zaczynała w tedy strasznie piszczeć i szczekać. Co robić? Pomocy!
zmz
Kontakt:

16 lutego 2007, 16:27

Przyzwyczajać i uczyć dalej. Tutaj - xxxxxxxxxxxxxxx na priva - masz opisane, jak można psa do tego przyzwyczaić krok po kroku (>pratyka-jak nauczyć psa...<, >zostawac w domu<) :)
Awatar użytkownika
EVE81
Kontakt:

18 lutego 2007, 18:10

Poczytaj literature fachową, tam napewno znajdziesz wskazówki :) Psa przyzwyczajaj stopniowo, zostawiając go na 5, 10, 15 min, wracaj zawsze jak już przestanie szczekać, zawsze nagradzaj smakołykiem. Wychodząc nie zegnaj sie czule z psem, powiedź zostań, albo czeka pies. Szczenie pozostawione w domu same, będzie z pewnością sie nudzić, dlatego pochowaj wszystkie przedmioty, które chcialabyś jeszcze zachować, w zamian porozkładaj jego zabawki, kup kostke do gryzienia. Aha to tak z innej beczki, przyzwyczajaj psa do szczotki, grzebienia, nozyczek czy suszarki - przyda się na przyszłość jak juz włos bedzie długi.
ODPOWIEDZ
  • Informacje