POMOCY !!!!!!
Witam moja suczka jest w 57 dniu ciąży i nagle około godziny temu przestała chodzic a wogóle nie potrafi utrzymac sie na łapkach co jej sie dzieje czy to oznaka zblizajacego sie porodu czy jakas choroba ja dopadla????????????? Wczesniej suczka byla okazem zdrowia :) POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
lepiej zadzwoń do swojeg weta... to rzeczywiście nie przedstawia się zbyt dobrze...
Dzieki bardzo za wasze odpowiedzi suczka juz po wizycie u weterynarza byly to poczatkowe objawy tezyczki . Suczce podano dozylnie wapno i witaminy . Miala zrobione USG szczeniaczki maja sie dobrze , ma ich podobno 6 dlatego chyba brak wapna. Ale suczka czuje sie juz lepiej Na własnych łapkach poszła zrobic siusiu :):) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi :)
To dobrze że z sunią OK.
Przygotuj jednak tel. na wypadek porodu gdyż tężyczka przed rozwiązaneim zwiększa ryzyko powikłań.
Nie wiem czy lekarz zalecił, ale zawsze radzę podawać dodatkowo wapno w czasie ciąży (ilość zależy co suczka je !!!), przed porodem, oraz po porodzie (ciąża, poród i laktacja to b.wycieńczające okresy w życiu suki) .
Przypatrz się co sunia dostawała do jedzenia - gdyż przyczyna tężyczki jest mało wartościowe jedzenie , albo zaburzenia w przyswajalności mikro- i makroelementów, wtedy trzeba podawać suplementy sztuczne.
Objawy tężyczki lubią się niestety nawracać -( i przedyspozycje są dziedziczne -(
Przygotuj jednak tel. na wypadek porodu gdyż tężyczka przed rozwiązaneim zwiększa ryzyko powikłań.
Nie wiem czy lekarz zalecił, ale zawsze radzę podawać dodatkowo wapno w czasie ciąży (ilość zależy co suczka je !!!), przed porodem, oraz po porodzie (ciąża, poród i laktacja to b.wycieńczające okresy w życiu suki) .
Przypatrz się co sunia dostawała do jedzenia - gdyż przyczyna tężyczki jest mało wartościowe jedzenie , albo zaburzenia w przyswajalności mikro- i makroelementów, wtedy trzeba podawać suplementy sztuczne.
Objawy tężyczki lubią się niestety nawracać -( i przedyspozycje są dziedziczne -(
-
- Informacje
-