Szczeniak zjada swoje kupy ?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

porazpierwszy

19 listopada 2007, 15:01

Czy mogę prosić o podpowiedz czy z tym można coś zrobić ?
Często nie jestem w stanie opanować sytuacji , bo mały jeszcze nie wychodzi z domu?
Awatar użytkownika
owoc granatu

19 listopada 2007, 17:47

wiele psow tak robi , moze nawet wszystkie. moj uwielbial wynosic kupy (i zjadac je ) z kocich kuwet , jezeli nie zdazylam posprzatac on juz tam siedzial i grzebal. na dworze tez probowal obce kupy konsumowac . karcilam go za to . teraz juz mu przeszlo. nie znam niestety sposobu aby psu to natychmiast wyperswadowac. karc go , on bedzie wiedzial, ze tego nie wolno robic i w koncu przestanie.

a moze odezwie sie ktos, kto zna jakis dobry i skuteczny sposob .
Awatar użytkownika
GIZIU

19 listopada 2007, 20:02

Jedna z moich suk a w zasadzie dwie jadły swoje kupki nawzajem prawie do drugiego roku życia. Próbowałem różnych zabiegów które oczywiście nic nie dały. Ostatnio już parę miesięcy tego nie zauważyłem. Chyba im przeszło.
Swoich kupek już nie jedzą ale jakby puścił je na łąkę a tam jakaś kupka by leżała, a najlepiej ludzka... :wink:
goskaaa

19 listopada 2007, 21:17

Moja uwielbia końskie... to jest dopiero smakołyk, dopaśc takie końskie łajno, najlepiej świeżutkie, ciepłe jeszcze. A ze chodzimy na spacery na tor wyścigów, to ma do wyboru do koloru, arabskie, angielskie, półkrew
;)
Kocia kupa to tez mega smakołyk który można wykraśc z kociej kuwety przy okazji niedomkniętych drzwi łazienkowych ;)
Kiedyś słyszałam ze to niby coś psu brakuje jak tak zajadaja kupki i jakis preparat vitaminowy ponoć pomaga na to... jakoś nie bardzo w to wierze... to juz taki zew natury... co podpsute to dobre..
porazpierwszy

20 listopada 2007, 12:48

Końskie czy ludzkie , to moim zdaniem, zupełnie iinny temat.
Mój mały zjada to co sam zrobił ! Często są to wyścigi o to kto będzie pierwszy on czy ja zdąże posprzątać ?Mam obawy właśnie przed karceniem aby nie pomyślał , że żle zrobił załatwiając się w domu gdyż nie ma innego wyjścia bo jest w okresie ochronnym. Zaszczepiony drugi raz dopiero co . A swoją drogą nauka czystości zimą też pewno nie będzie łatwa ani dla mnie ani dla niego.
Rumen tabs mogą coś zmienić?
goskaaa

20 listopada 2007, 19:56

Nie wiem czy rumen tabs cokolwiek zmienią, ale ja się dziwie ze ty juz psa nie uczysz czystości. Ja moją wynosiłam na siku i kupkę od kiedy do mnie trafiła a było to dokładnie rok temu w listopadzie. Fakt mam to szczęscie, ze mamy powiedzmy to prywatny trawnik, ale dzięki temu nauczyła się juz w wieku 4 miesięcy prosic o wyjscie a jak miała niecałe 3 to juz praktycznie nie sikała w domu.
Nie pozwalałam jej łazic i węszyc, wynosiłam tylko na siusiu i koniec... zrobiła, to nagroda i z powrotem.
A czy weterynarz coś ci radził??
Z jakiego żródła kupiłes psa, może to jakieś szczątki syndromu kennelowego... ?! I
Edyta_Neo
Kontakt:

20 listopada 2007, 21:26

Moja psina jak był mały też próbował zjadać własne kupki stało się to po tym jak zmniejszyłam mu dzienną porcje karmy gdy powróciłam do większej porcji problem znikł.Chciałam usilnie trzymać się tabelki na karmie według której zalecano dzienną porcje a pies poprostu głodny chodził.
porazpierwszy

21 listopada 2007, 14:25

Myślę , że byc może istotnie dostaje za małe porcje karmy.Spróbuję je zwiększyć i zobaczymy czy to coć zmieni bo czasami też mi się wydaje
jajkby był głodny , ale który szczeniak nie jest?
Zaden syndrom kennelowy nie wchodzi w rachubę bo hodowla jest bardzo przyzwoita ,byłem widziałem, szczeniaki spacerują po mieszkaniu i ogrodzie.
MAMAMIKIWIKI

21 listopada 2007, 20:07

Rumen tabs powinien pomóc , jest on właśnie po to by zapobiegać takim zachowaniom .
Mnie wet poradził Lakcid dwa razy dziennie , i dzięki temu mój piesek przestał konsumpcji kupek , a były jego smakołykiem .
Teraz podaje Rumen tabs i piesek nie wraca do swoich upodobań :D

Pozdrawiam Basia
ODPOWIEDZ
  • Informacje