od 3 dni tocze wojne z allegro wysylam maile do tych kur..debili-przepraszam ale juz mi nerwy puszczaja!!!na 28 stron ogloszen o zywych zwierzetach 1/5 to ogloszenia charytatywne 1/5 ogloszenia matrymonialne typu reproduktor(bez uprawnien)szuka dziewczyny..z 5 ogloszen na te 28 stron to ogloszenia hodowcow no a reszta to pseudohodowle
na kilkadziesiat wyslanych maili dostalam kilkanascie odpowiedzi w tym 2 osoby byly na tyle chetne do wspolpracy ze pytaly sie jak to jest z ta rasowoscia i przyznaly ze ktos zle je poinstruowal(szczerze mowiac chyba im wierze)no a reszta po pierwsze brak kultury po drugie zero jakiejkolwiek wiedzy po trzecie 3/4 z nich myli podstawowe pojecia najbardziej rozbawilo mnie to jak facet chcial mnie uswiadomic ze pies to zwierze gospodarskie
dzisiaj dostalam 2 maile tresci zebym sama sie nie rozmnazala a wlascicielowi dala spokoj...
wpadlam na pomysl aby zamieszczac tu numery aukcji i aby jak najwiecej osob zglaszalo naruszanie zasad...nie wiem czy to cos da w sumie minimalnie watpie ale moze jak taki glab zobaczy ze allegro nie przyjmuje takich ofert to pomysli nad soba nie wiem sprobowac trzeba...
pracuje tez nad pismem do allegro uswiadamiajacym ich ze w jakims sensie lamia prawa przyzwalajac na takie procedery...pomyslalam tez ze jesli takie pismo dostana od duzej ilosci osob to moze aukcje zywych zwierzat znikna?trzeba zaczac dzialac bo naprawde allegro to jedna wielka pseudohodowla sama tez umowilam sie na spotkanie z jedna rozmnazaczka ktora ma 6 ras psow i mowi ze ma do nich rodowody i ze wszystkie sa z importu
zaraz zamieszzca numery aukcji ktore juz "sprawdzilam"mailowo...
i prosze Was o wypowiedz co o tym myslicie i moze macie jakies inne pomysly?
walka z allegro-zglos naruszenie zasad
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
MALUSZKI RASY YORKSHIRE TERRIER ( YORK) (YORKI) (numer: 97656538)[ten to dopiero gagatek wciska mi kit ze szczenieta bez rodowodu to 100% yorki]
AMSTAFF - reproduktor,woj.śląskie - TANIO!!! (numer: 98307549)[to ten pan od pies to zwierze gospodarskie]
Alaskan Malamute -----REPRODUKTOR!!!!!!!!!!!!!! (numer: 97798742)[pies "porodowodowy"]
Syberian husky-piękne rasowe szczeniaki. POLECAM! (numer: 98318690)[tutaj pan przyznal ze ma zerowe pojecie o hodowli ale mimo wszystko aukcje trzeba usunac]
SZCZURKA SZUKA PARTNERA - CEL MATRYMONIALNY )) (% numer: 97531115)[bo mi sie zachcialo wiecej szczurkow]
Owczarki niemieckie <szczeniaki>!!!!!!! (numer: 96504767)[wielkimi wolami odpowiedz na mail "ogloszenie nie aktualne" ale aukcja jeszzce siedzi]
HUSKY - RASOWE tanio, niebieskookie-RUDA (numer: % 96835125)[skoro jest rasowa to widocznie po rasowych rodzicach-ale bez rodowodu]
NOWOFUNDLAND - biało-czarne su czki (numer: 96933601)[jak smie pani twierdzic jako znawca ze to nie niufy?nie widac?]
Buldog francuski - reproduktor (numer: 97431848)[nic ci do tego czepialski padalcu]
BEAGLE z rodowodem- ***czekają na Ciebie*** (numer: 97804309)[o tutaj mamy 6 roznych ras...i wszystkie z importu...]
CHIHUAHUA Z RATLEREK MINI PIESEKI MIESZAŃCE (nu% mer: 97446813)[jak nie jest pani zainteresowana kupnem to zegnam]
PIĘKNY BEAGLE - REPRODUKTOR - USŁUGA !!! (numer: 98862256)[ty tez sie nie rozmnażaj - po co takie durnie na świecie ?]
narazie tyle czekam na reszte odpowiedzi no i pisze dalej...
AMSTAFF - reproduktor,woj.śląskie - TANIO!!! (numer: 98307549)[to ten pan od pies to zwierze gospodarskie]
Alaskan Malamute -----REPRODUKTOR!!!!!!!!!!!!!! (numer: 97798742)[pies "porodowodowy"]
Syberian husky-piękne rasowe szczeniaki. POLECAM! (numer: 98318690)[tutaj pan przyznal ze ma zerowe pojecie o hodowli ale mimo wszystko aukcje trzeba usunac]
SZCZURKA SZUKA PARTNERA - CEL MATRYMONIALNY )) (% numer: 97531115)[bo mi sie zachcialo wiecej szczurkow]
Owczarki niemieckie <szczeniaki>!!!!!!! (numer: 96504767)[wielkimi wolami odpowiedz na mail "ogloszenie nie aktualne" ale aukcja jeszzce siedzi]
HUSKY - RASOWE tanio, niebieskookie-RUDA (numer: % 96835125)[skoro jest rasowa to widocznie po rasowych rodzicach-ale bez rodowodu]
NOWOFUNDLAND - biało-czarne su czki (numer: 96933601)[jak smie pani twierdzic jako znawca ze to nie niufy?nie widac?]
Buldog francuski - reproduktor (numer: 97431848)[nic ci do tego czepialski padalcu]
BEAGLE z rodowodem- ***czekają na Ciebie*** (numer: 97804309)[o tutaj mamy 6 roznych ras...i wszystkie z importu...]
CHIHUAHUA Z RATLEREK MINI PIESEKI MIESZAŃCE (nu% mer: 97446813)[jak nie jest pani zainteresowana kupnem to zegnam]
PIĘKNY BEAGLE - REPRODUKTOR - USŁUGA !!! (numer: 98862256)[ty tez sie nie rozmnażaj - po co takie durnie na świecie ?]
narazie tyle czekam na reszte odpowiedzi no i pisze dalej...
-
- Kontakt:
banerki do akcji
Sywlinka/Kostek
Jestem z Wami sercem i duszą, znam co to znaczy dostać od kogoś kopa przez e-mail typu "od......ol sie " i inne.
Nie zniechęcajcie się, pracujcie dalej, jeżeli uda Wam się przekonać chociaż 1 osobe do przemyśleń, odwieść chociaż 1 osobę od niepotrzebnego rozmnożenia, odwieść chociaż 1 osobę od zakupu w pseudohodowli to Wy jesteście wygrani
Jestem z Wami sercem i duszą, znam co to znaczy dostać od kogoś kopa przez e-mail typu "od......ol sie " i inne.
Nie zniechęcajcie się, pracujcie dalej, jeżeli uda Wam się przekonać chociaż 1 osobe do przemyśleń, odwieść chociaż 1 osobę od niepotrzebnego rozmnożenia, odwieść chociaż 1 osobę od zakupu w pseudohodowli to Wy jesteście wygrani
-
- Kontakt:
BARDZO PRZYKRO ZE WZGLĘDU NA BARDZO WULGARNY TEKST ZOSTAŁ USUNIĘTY DBAMY TUTAJ O KULTURE WIĘC PROSIMY HAMOWAĆ SIĘ TAKŻE Z TAKIMI CYTATAMI - ZESPÓŁ KRAKVET.
Wcale mnie ten mail niedziwi tez takie dostawalam to sa chamy poprostu
-
- Kontakt:
Sylwia napisał(a):
> Panska poprzednia wiadomosc powedrowala juz do obslugo allegro przez co
> aukcja zostala skasowana...teraz czekam na zablokowanie pana
> konta...pozniej sprawa trafi na policje
na to pan od ONkow odpisal...
Witam.. JA PRZEPRASZAM PANIĄ ale ...
To pani pierwsza obraziła mnie i mojego znajomego a szczegolnie psy.. Chyba wiem co wyataniem to 100% owczarki niemieckie..
Po drógie ta aukcja zostało usunięta dlatego że nie napisałem ze jestem upoważniony do wystawienia tego (a jestem) ale było napisane ze aukcja grzecznościowa..
Po trzecie nie zna Pani na Psach i robi Pani wielkie HALO że "kundle" i "Pseudoowczarki" jeśi były by to kundle to bym to napisał..
> Panska poprzednia wiadomosc powedrowala juz do obslugo allegro przez co
> aukcja zostala skasowana...teraz czekam na zablokowanie pana
> konta...pozniej sprawa trafi na policje
na to pan od ONkow odpisal...
Witam.. JA PRZEPRASZAM PANIĄ ale ...
To pani pierwsza obraziła mnie i mojego znajomego a szczegolnie psy.. Chyba wiem co wyataniem to 100% owczarki niemieckie..
Po drógie ta aukcja zostało usunięta dlatego że nie napisałem ze jestem upoważniony do wystawienia tego (a jestem) ale było napisane ze aukcja grzecznościowa..
Po trzecie nie zna Pani na Psach i robi Pani wielkie HALO że "kundle" i "Pseudoowczarki" jeśi były by to kundle to bym to napisał..
-
- Kontakt:
MAMY 1 SUKCES!!!CHOLERNIE SIE CIESZE-pisalam z jakas mila kobieta ktora ma CC z papierami ale chciala "sprawdzic"jakie da szczenieta po rozmowie przyznala calkowita racje i slusznosc naszej akcji wycofala aukcje i najpierw zrobi psu uprawnienia a pozniej pomysli nad rozmnozeniem
wiec tak jak wiekszosc mysli nie jest to akcja w 100% skazana naniepowodzenie
wiec tak jak wiekszosc mysli nie jest to akcja w 100% skazana naniepowodzenie
Zawiązala się szersza akcja walki z ogloszeniami o "bezrodowodowych" na allegro
ZAKAZ REKLAMY DLA ZAINTERESOWANYCH NA PRIVA
Bardzo proszę o nieusuwanie tego linku, to ważne dla prawdziwych milosników zwierząt, ludzi, którzy chcą coś zrobić by ukrócić ten nierodowodowy proceder
ZAKAZ REKLAMY DLA ZAINTERESOWANYCH NA PRIVA
Bardzo proszę o nieusuwanie tego linku, to ważne dla prawdziwych milosników zwierząt, ludzi, którzy chcą coś zrobić by ukrócić ten nierodowodowy proceder
dlaczego walczycie z allegro, a nie piszecie pism do związku kynologicznego czy do rządu, żeby zmienił prawo? To nie jest zakazane, tak samo jak sprzedawanie psów bez rodowodu. I musicie się z tym pogodzić. Dopóki prawo na to pozwala, to walka z wiatrakami. Może należałoby też uświadamiać raczej przyszłych właściecieli? Dopóki są chętni na szczeniaki, to będą szczeniaki bez metryk.
Z drugiej strony gdyby zmienić prawo, to rodowodowe szczeniaki, niedługo kosztowałyby tyle co samochód. Może też hodowcy, którzy sprzedają szczeniaki z metrykami, powinni uświadamiać przyszłych właściecieli, że suka wcale nie musi mieć szczeniąt, a pies przynajmniej raz przyjemności w życiu. Większość ludzi, którzy zakładają hodowle, robią to dla celów zarobkowych. I tu jest błąd, nie można zarobić na psach, to powinno być hobby. I gdyby może szczeniaki rodowodowe nie były aż tak drogie, to zniknąłby problem psów bez rodowodów.
Może też tyle szumu jest o to, że macie problemy ze sprzedażą swoich szczeniąt z metrykami, po rodowodowych rodzicach?
Pies to nie rzecz, tylko przyjemność!
A ta Pani, która oddaje buldoga angielskiego za darmo z rodowodem, jest OK? Kobieta bez serca, rozmnożyła i chce się pozbyć, bo wie, że więcej sunia nie będzie mogła mieć małych. Czy to jest OK?
Za darmo, więc jest duża szansa, że trafi do nieodpowiedzialnych ludzi, którzy będą ją chcieli dalej rozmnażać, kosztem jej zdrowia.
Z drugiej strony gdyby zmienić prawo, to rodowodowe szczeniaki, niedługo kosztowałyby tyle co samochód. Może też hodowcy, którzy sprzedają szczeniaki z metrykami, powinni uświadamiać przyszłych właściecieli, że suka wcale nie musi mieć szczeniąt, a pies przynajmniej raz przyjemności w życiu. Większość ludzi, którzy zakładają hodowle, robią to dla celów zarobkowych. I tu jest błąd, nie można zarobić na psach, to powinno być hobby. I gdyby może szczeniaki rodowodowe nie były aż tak drogie, to zniknąłby problem psów bez rodowodów.
Może też tyle szumu jest o to, że macie problemy ze sprzedażą swoich szczeniąt z metrykami, po rodowodowych rodzicach?
Pies to nie rzecz, tylko przyjemność!
A ta Pani, która oddaje buldoga angielskiego za darmo z rodowodem, jest OK? Kobieta bez serca, rozmnożyła i chce się pozbyć, bo wie, że więcej sunia nie będzie mogła mieć małych. Czy to jest OK?
Za darmo, więc jest duża szansa, że trafi do nieodpowiedzialnych ludzi, którzy będą ją chcieli dalej rozmnażać, kosztem jej zdrowia.
-
- Kontakt:
Olaf wiec zachecam do przylaczenia sie do akcji i pisania pism...
Olaf, ale tam WIELKI HODOWCA ZWIĄZKU KYNOLOGICZNEGO, hoduje psy RODOWODOWE, więc on "dba o nie", "nie wyrzuca jak są bezużyteczne". Przecież coś takiego dzieje się tylko tam gdzie są psy bez rodowodów, szczeniaki bez rodowodów.......
-
- Informacje
-