BC ?? Pies dla mnie ? Wybór rasy.
Hej. Jestem Aga. Chciałabym mieć psa- BC. Mam dom, brata, który ma ambicje co do Frisbee. Mam gdzie chodzić na spacerki. W dwójkę z bratem chcemy psa, nie długo nas czeka rozmowa o tym z rodzicami. Rasę wybralismy na podstawie wiadomości o niej z Neta wczoraj. Nie jestem pewna czy to pies dla mnie. Zwierze nie musiało by zostawać samo w domu na więcej niż 3 godziny. Szczeniak, ponieważ planujemy zakup ew.na wakacje, wogóle. Byłby pod stałom opiekę. Chciałabym się zapytać, jeżeli ktoś ma takiego pieska to poprosić o radę. Czy to pies dla mnie ??
A ile czasu dziennie możecie zapewnić psu na spacery? Czy jesteście gotowi podporządkować całe życie psu? Border to nie pies dla każdego,to pies ,,pracoholik''. Oczywiście,trzeba zapewnić mu maksimum ruchu,aczkolwiek trzeba nauczyć psa odpoczywać. BC mają z tym problem. Czy to ma być wasz pierwszy pies?
Jeśli tak,zdecydowanie odradzam bordera. Za trudny,za aktywny... Może sznaucer średniak? Idealny pies,kocha sport,jednak nie jest tak trudny w wychowaniu i aktywny jak BC. Warto nad nim pomyśleć
Jeśli tak,zdecydowanie odradzam bordera. Za trudny,za aktywny... Może sznaucer średniak? Idealny pies,kocha sport,jednak nie jest tak trudny w wychowaniu i aktywny jak BC. Warto nad nim pomyśleć
-
- Informacje
-