Mam pytanie- czy w górach sowich można chodzić z psem po szlakach? Pensjonat znalazłem xxxxxxxxxxxxxx, ale po co jechać jeżeli okaże się, że pies musi zostać w pokoju??
Help
Wakacje
na pewno nie można poruszać się ze zwierzętami po szlach na terenie parków narodowych. Na pozostałych szlakach chyba nie ma problemu, ale poczekajmy jak ktoś napisze kto się poruszł z psem po górach.
Nie wiem jak jest w Górach Sowich, ale byłam w Sudetach - w Górach Stołowych po polskiej i czeskiej stronie ( w skalnych miastach).
To są tereny parku narodowego.
Wszędzie psy były mile widziane - oczywiście należy prowadzić je NA SMYCZY i tam, gdzie wstęp jest biletowany np. Szczeliniec, Błędne Skały czy czeskie skalne miasta, płaci się jakieś grosze za wejście z psem, dostając w zamian woreczek do sprzątania, gdyby pies załatwił się w pobliżu szlaku.
Pies NIE musi być w kagańcu.
Uwielbiam te rejony, wszędzie można zabrać psa - do knajp również, dlatego wracam tam co roku.
Myślę, że w Górach Sowich jest podobnie.
To są tereny parku narodowego.
Wszędzie psy były mile widziane - oczywiście należy prowadzić je NA SMYCZY i tam, gdzie wstęp jest biletowany np. Szczeliniec, Błędne Skały czy czeskie skalne miasta, płaci się jakieś grosze za wejście z psem, dostając w zamian woreczek do sprzątania, gdyby pies załatwił się w pobliżu szlaku.
Pies NIE musi być w kagańcu.
Uwielbiam te rejony, wszędzie można zabrać psa - do knajp również, dlatego wracam tam co roku.
Myślę, że w Górach Sowich jest podobnie.
W Parkach Narodowych w Bieszczadach nie wolno, ale w praktyce można się prześlizgnąć - z ryzykiem otrzymania mandatu.
Poza Parkami nie ma problemu
Sprawdź, na jakim terenie będziecie i gdzie chcecie chodzić, a potem zobacz, czy nie jest to jakiś "szczególny" obszar.
Poza Parkami nie ma problemu
Sprawdź, na jakim terenie będziecie i gdzie chcecie chodzić, a potem zobacz, czy nie jest to jakiś "szczególny" obszar.
-
- Informacje
-