Hej, mam pewien problem a za razem kilka pytań w związku z rasą Papillon. Oto one:
1. Czym najlepiej karmić tę rasę ( czy domowe dania się nadają i ile razy dziennie z jakimi porcjami )
2. Czy ich włosie i pysk śmierdzą, czy mocno i jak się tego pozbyć jeśli będzie taka konieczność
3. Tresura: łatwo i można samemu czy raczej trzeba prosić o pomoc
4. czy są jakieś szkody gdy zostawia sie je same ( rzadko tak będzie ale...)
5. Czy dużo włosia mu wypada?
6. Czy to pies dla alergika
Kontakt ze mną:
( Najlepiej) nr gg: 728922
Email: michal.koguc@wp.pl
... i oczywiście na forum
Jak widać nie jestem posiadaczem tej rasy ale mam nadzieje że wkrótce będę. Z góry thx i plz o szybką odpowiedź.
Rasa Papillon
Pozwolisz, że odpowiem odrazu na Twoje ostatnie pytanie. Ani Papillon, ani żaden piesek nie powinien znależć sie w domu alergika przed zrobieniem prób na alergie na sierść psa.
Na pozostałe pytania najlepiej szukaj odpowiedzi u hodowców tej rasy.
Na pozostałe pytania najlepiej szukaj odpowiedzi u hodowców tej rasy.
Papillony mają włosy zamiast sierści dzięki czemu ich włosie nie uczula ale ja się pytam czy ich np. ślina czy pot uczula.
Dziecko, rzucasz sie do wieloletniego właściciela psów i hodowcy który ma rzeczywistej wiedzy kilkaset razy więcej niż ty wiadomości w zakresie w którym się wypowiadasz.
Powielanie bajek pop jest szkodliwe - a jeżeli nie wiesz co piszesz to racz najpierw sie trochę dokształcić a nie krzyczeć jak dziecko które nie dostało lizaka.
Notabene - twoja kultura w wypowiedziach do osób kilka razy starszych , doświadczonych pozostawia dużo do życzenia
Powielanie bajek pop jest szkodliwe - a jeżeli nie wiesz co piszesz to racz najpierw sie trochę dokształcić a nie krzyczeć jak dziecko które nie dostało lizaka.
Notabene - twoja kultura w wypowiedziach do osób kilka razy starszych , doświadczonych pozostawia dużo do życzenia
-
kazdy pies ma siersc, tak sie nazywa okrywe wlosowa zwierzat. wytwor skory to poprawnie wlos - niezaleznie czy jest to wlos podszerstkowy czy okrywowy.
jezeli w domu jest alergik rzeczywiscie uczulony na siersc psa to zaden pies sie dla niego nie nadaje, nie ma tu podzialu na uczulajace lub nieuczulajace, to mit i legenda.
jezeli w domu jest alergik rzeczywiscie uczulony na siersc psa to zaden pies sie dla niego nie nadaje, nie ma tu podzialu na uczulajace lub nieuczulajace, to mit i legenda.
-
- Informacje
-