Studia weterynarii

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gosiabyk

23 maja 2019, 11:52

Hej grupowicze, orientujecie się gdzie w Krakowie warto pójść na weterynarię? Od zawsze kocham zwierzęta, ale dużo się słyszy o źle przeprowadzonych studiach lub zmarnowaniu czasu i pieniędzy. Stad pytanie czy może macie sprawdzone miejsce lub uczelnie gdzie mogę podjąć się takich studiów? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)
aniaz1985

28 maja 2019, 21:59

W Krakowie to chyba tylko Uniwerek Rolniczy. Polecam uczelnię, na serio. Bardzo przyjazna studentom uczelnia, super kumple na roku, duże możliwości wyjazdów zagranicznych itd Nie wiem jak z wydawaniem pieniędzy na weterynarię, bo nie mam pojęcia czy jest oferowana w innym trybie niż dzienny. Ja studiowałam Technikę Rolniczą i Leśną, a to zupełnie inny wydział ;-) Sama wybrałam ją z polecenia. Nie wiem czy prywatne uczelnie coś oferują. Sprawdź na http://www.studiakrakow.com tam jest wiele uczelnie z KRK, z podziałem na kierunki. A wracając do weterynarii to Bardzo ciężkie studia, naprawdę musisz mieć samozaparcie do tego. I weź pod uwagę, że to nie tylko leczenie piesków i kotków, ale też koni czy innych większych zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • Informacje