Jaki pies?
Witam. Chciałbym za parę lat kupić sobie psa. Ja wtedy będę miał już tak około 16 lat Chciałbym aby ten pies był średniej wielkości, miał krótką sierść i był raczej psem obronnym, ale żeby był mile nastawiony do mojego kota, oraz ludzi. Z wyprowadzaniem i karmą nie będzie żadnych problemów. Mieszkam w mieszkaniu, 3 pokoje, łazienka i kuchnia. Jakiego psa doradzicie dla 14 latka? powtarzam, że mam kota
Ras jest dużo, rasy obronne ale nie agresywne to m.in boksery ale niezależenie na co się zdecydujesz ważne jest przy nabywaniu aby rodzice byli kwalifikowani i mieli badania i testy a szczeniaki metryki. Dodatkowo warto zajrzeć do domu hodowcy, przejrzeć dokumenty a obowiązkowo przeczytać protokół przeglądu miotu.
Jeżeli nie interesuje cię czysto rasowy pies to warto zajrzeć na strony adopcji - jest multum psów w typie ras gdzie wolentariusze określą temperament psa i spróbują doradzić czy dany egzemplarz może trafić do ciebie.
Co do kota ... to już animozje osobnicze i konsekwentne wychowanie -(
Znam wiele psów zaprzyjaźnionych z kotami domowymi , chociaż przypadkowemu kiciorowi na spacerze nie popuszczają.... bierze to się też z instynktu pogoni, kot najczęściej przejawia zachowanie zaczepne lub ucieka.
Jeżeli nie interesuje cię czysto rasowy pies to warto zajrzeć na strony adopcji - jest multum psów w typie ras gdzie wolentariusze określą temperament psa i spróbują doradzić czy dany egzemplarz może trafić do ciebie.
Co do kota ... to już animozje osobnicze i konsekwentne wychowanie -(
Znam wiele psów zaprzyjaźnionych z kotami domowymi , chociaż przypadkowemu kiciorowi na spacerze nie popuszczają.... bierze to się też z instynktu pogoni, kot najczęściej przejawia zachowanie zaczepne lub ucieka.
- kamila lakusiowa
Moim zdaniem każdy powinien sam sobie wybrac rasę psa. Nie polegałabym na tym, że ktoś na forum dopasuje wam psa.
-
- Informacje
-