Jaki pies?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Adiko69

07 września 2010, 01:04

Witam. Chciałbym za parę lat kupić sobie psa. Ja wtedy będę miał już tak około 16 lat :P Chciałbym aby ten pies był średniej wielkości, miał krótką sierść i był raczej psem obronnym, ale żeby był mile nastawiony do mojego kota, oraz ludzi. Z wyprowadzaniem i karmą nie będzie żadnych problemów. Mieszkam w mieszkaniu, 3 pokoje, łazienka i kuchnia. Jakiego psa doradzicie dla 14 latka? powtarzam, że mam kota ;)
pianistka

07 września 2010, 13:54

Ras jest dużo, rasy obronne ale nie agresywne to m.in boksery ale niezależenie na co się zdecydujesz ważne jest przy nabywaniu aby rodzice byli kwalifikowani i mieli badania i testy a szczeniaki metryki. Dodatkowo warto zajrzeć do domu hodowcy, przejrzeć dokumenty a obowiązkowo przeczytać protokół przeglądu miotu.
Jeżeli nie interesuje cię czysto rasowy pies to warto zajrzeć na strony adopcji - jest multum psów w typie ras gdzie wolentariusze określą temperament psa i spróbują doradzić czy dany egzemplarz może trafić do ciebie.

Co do kota ... to już animozje osobnicze i konsekwentne wychowanie -(
Znam wiele psów zaprzyjaźnionych z kotami domowymi , chociaż przypadkowemu kiciorowi na spacerze nie popuszczają.... bierze to się też z instynktu pogoni, kot najczęściej przejawia zachowanie zaczepne lub ucieka.
Awatar użytkownika
kamila lakusiowa

07 września 2010, 17:31

Moim zdaniem każdy powinien sam sobie wybrac rasę psa. Nie polegałabym na tym, że ktoś na forum dopasuje wam psa.
Magda3a

17 września 2010, 13:03

ja i moja kolezaNKA MAMY PSY LOLKA YORKA I LOLka pekinczyka . kochamy ich !
ODPOWIEDZ
  • Informacje