Rasa Papillon

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Mikolo
Kontakt:

14 września 2009, 16:23

Hej, mam pewien problem a za razem kilka pytań w związku z rasą Papillon. Oto one:
1. Czym najlepiej karmić tę rasę ( czy domowe dania się nadają i ile razy dziennie z jakimi porcjami )
2. Czy ich włosie i pysk śmierdzą, czy mocno i jak się tego pozbyć jeśli będzie taka konieczność
3. Tresura: łatwo i można samemu czy raczej trzeba prosić o pomoc
4. czy są jakieś szkody gdy zostawia sie je same ( rzadko tak będzie ale...)
5. Czy dużo włosia mu wypada?
6. Czy to pies dla alergika

Kontakt ze mną:
( Najlepiej) nr gg: 728922
Email: michal.koguc@wp.pl
... i oczywiście na forum

Jak widać nie jestem posiadaczem tej rasy ale mam nadzieje że wkrótce będę. Z góry thx i plz o szybką odpowiedź.
tayekuna

14 września 2009, 20:48

Pozwolisz, że odpowiem odrazu na Twoje ostatnie pytanie. Ani Papillon, ani żaden piesek nie powinien znależć sie w domu alergika przed zrobieniem prób na alergie na sierść psa.
Na pozostałe pytania najlepiej szukaj odpowiedzi u hodowców tej rasy.
Mikolo
Kontakt:

14 września 2009, 21:39

Papillony mają włosy zamiast sierści dzięki czemu ich włosie nie uczula ale ja się pytam czy ich np. ślina czy pot uczula.
Awatar użytkownika
Sissy

15 września 2009, 18:30

Mikolo pisze: ślina czy pot uczula.
Jak najbardziej uczula. Zresztą-tak papillona jak i każdego innego psa.
Zrób testy-nie każdego człowieka uczuli ten sam pies-a nawet jeśli,to nie w takim samym stopniu.
pianistka

05 kwietnia 2010, 13:57

Dziecko, rzucasz sie do wieloletniego właściciela psów i hodowcy który ma rzeczywistej wiedzy kilkaset razy więcej niż ty wiadomości w zakresie w którym się wypowiadasz.
Powielanie bajek pop jest szkodliwe - a jeżeli nie wiesz co piszesz to racz najpierw sie trochę dokształcić a nie krzyczeć jak dziecko które nie dostało lizaka.
Notabene - twoja kultura w wypowiedziach do osób kilka razy starszych , doświadczonych pozostawia dużo do życzenia :!:
isabelle30

05 kwietnia 2010, 21:37

kazdy pies ma siersc, tak sie nazywa okrywe wlosowa zwierzat. wytwor skory to poprawnie wlos - niezaleznie czy jest to wlos podszerstkowy czy okrywowy.
jezeli w domu jest alergik rzeczywiscie uczulony na siersc psa to zaden pies sie dla niego nie nadaje, nie ma tu podzialu na uczulajace lub nieuczulajace, to mit i legenda.
ODPOWIEDZ
  • Informacje