Nie wiem co robić mój 8miesięczny shih tziak ostatnio swoim charakterkiem doprowadza mnie do szału.
Wieczorem wyszedł na spacer i szalał z labradorką dopiero rano zobaczyłam co on ma w sierści w okolicach brzucha zaczęłam te kawałki listków i dziadów wyczesywać żeby się tego pozbyć z sierści pasa Ozzi był już zdenerwowany ze go wyczesuje ale wytrzymał po chwili wchodzę do sypialni a tam wielka kałuża, nasikał i to jeszcze po mojej stronie łózka i tak jest zawsze wykąpie go wysuszę rozczesze coś nie po jego myśli po złości się zleje dałam mu w dupę ale to nic nie pomaga... Co robić z takim nieznośnym zachowaniem psa ?
robienie na złość
On nie jest złośliwy, po prostu jest niewychowany i sfrustrowany.
Po pierwsze - do weta i wykluczyć problem z pęcherzem.
Po drugie - nauczyć psa spokojnego znoszenia zabiegów pielęgnacyjnych, bo na razie on znosi to niechętnie, a po nich, ze stresu, po prostu sika. I tak dobrze, że nie gryzie was kiedy go kąpiecie albo czeszecie.
Po trzecie - ustanowić psu jasne granice i porozumiewać się z nim tak, żeby on rozumiał , czego od niego wymagasz.
Nie bij psa, bo on tego nie rozumie, psy się nie biją ani na siebie nie krzyczą.
Po pierwsze - do weta i wykluczyć problem z pęcherzem.
Po drugie - nauczyć psa spokojnego znoszenia zabiegów pielęgnacyjnych, bo na razie on znosi to niechętnie, a po nich, ze stresu, po prostu sika. I tak dobrze, że nie gryzie was kiedy go kąpiecie albo czeszecie.
Po trzecie - ustanowić psu jasne granice i porozumiewać się z nim tak, żeby on rozumiał , czego od niego wymagasz.
Nie bij psa, bo on tego nie rozumie, psy się nie biją ani na siebie nie krzyczą.
Właśnie!
Przede wszystkim go nie bij.tylko idź z nim do weterynarza w sprawie pęcherza.po drugie nauczcie go sie czesac.bo w przyszłości jak jeszcze bardziej dorośnie to tylko każdy ci może współczuc.
Przede wszystkim go nie bij.tylko idź z nim do weterynarza w sprawie pęcherza.po drugie nauczcie go sie czesac.bo w przyszłości jak jeszcze bardziej dorośnie to tylko każdy ci może współczuc.
-
- Informacje
-