jak zlikwidować zapach kupy?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

April

08 czerwca 2010, 18:49

mój pies wrócił dziś z dworu cały wytarzany w kupie! uciekł poza posesję i znalazł tam te swoje "perfumy" po czym postanowił wrócić do domu. ohyda, myłam go 3 razy, w tym raz nawet dolalam płynu do kąpieli... czysty już jest, ale wciąż śmierdzi! narazie siedzi na balkonie ale jak wchodzi do domu to nie da się wprost wytrzymać. nadchodzi noc, a pies śpi w domu, a jak mama wróci z pracy to będzie kazała mu spać na dworze! co mam zrobić żeby pies przestał tak śmierdzieć? ...
Awatar użytkownika
jolantat

08 czerwca 2010, 19:10

Psa nie kapie sie w płynie do kapieli ani w szamponach przeznaczonych dla ludzi, kup szampon specjalnie dla psa zmocz go i namydlij szamponem dla psa, powinno pomóc, tylko pamietaj, aby dokładnie szampon spłukać. :)
April

08 czerwca 2010, 20:32

no właśnie ostatnio gdy psa kąpałam(jakieś 3 miesiące temu) to zużyłam resztki jego szamponu i jakoś wypadło mi z głowy żeby go kupić. może jakoś wytrzymamy w nocy, a jutro skoczę do zoologa;D
Awatar użytkownika
gasparo

09 czerwca 2010, 14:37

Tego typu zapachy świetnie usuwa się zimną wodą z dodatkiem octu. Po dokładnym wypucowaniu psa taką mieszanką za pomocą myjki należy dokładnie go spłukać czystą wodą.
ODPOWIEDZ
  • Informacje