Mam sunię, jamnika i ma 10 lat. Wiem ze jest stara na ciążę, ale widocznie została zgwałcona. Jest to jej druga ciąża. Nie pojadę do weterynarza bo nie mam pieniędzy na wydatki na psa z powodu spraw osobistych. Martwię się o nią, ma dużo energi i jest mało leniwa, ale ma ogromny brzuch i dyszy i ma dużo apetytu. Jeszcze nie rodzi, ale powiedzcie mi jak mam sprawdzić kiedy ona urodzi żeby być przy niej. Wiem ze 1-3 dni przed porodem szuka miejsca, ciągle dyszy i nie chce jeść itp. Chodzi mi o to jak się do tego przygotować gdyż sunia jest stara. Pozdrawiam
Ps. Nie straszcie mnie ze sunia moja zdechnie.. Błagam
niespodziewana ciąża...
-
CO TO ZNACZY ZOSTAŁA ZGWAŁCONA????? TO GDZIE TY BYŁAŚ GDY SUKA Z CIECZKĄ SZWĘDAŁĄ SIĘ SAMOPAS????
I teraz nie masz kasy na zwykłą wizytę u weta choć z twojej winy twoja stara suka ma mierne szanse na przeżycie tego radosnego wydarzenia????
Błagam! Ludzie! Gdzie macie rozum???? Po co komus takiemu pies, nie lepiej było kupić sobie pluszaka?
I teraz nie masz kasy na zwykłą wizytę u weta choć z twojej winy twoja stara suka ma mierne szanse na przeżycie tego radosnego wydarzenia????
Błagam! Ludzie! Gdzie macie rozum???? Po co komus takiemu pies, nie lepiej było kupić sobie pluszaka?
Objawy które opisałaś oraz wiek suki mogą świadczyć o wodobrzuszu - to jest bardzo poważna choroba która nie leczy się żadnymi domowymi sposobami !!! Lub jeszcze inne przyjemne sprawy ... np. guzy.
Suka jest stara - i jeżeli to jest nawet ciąża może się skończyć koniecznością cesarskiego cięcia - i nie ma bata, trzeba pomóc, bo inaczej suka zejdzie i to w męczarniach - cesarka to bardzo często komplikacje u suk.
Niestety podejrzewam pierwszy problem ...
Wizyta u weterynarza dziś nie jutro.
Suka jest stara - i jeżeli to jest nawet ciąża może się skończyć koniecznością cesarskiego cięcia - i nie ma bata, trzeba pomóc, bo inaczej suka zejdzie i to w męczarniach - cesarka to bardzo często komplikacje u suk.
Niestety podejrzewam pierwszy problem ...
Wizyta u weterynarza dziś nie jutro.