Witam serdecznie,piszę ponieważ moja 7 roczna suka rzuca się na ludzi, przechodniów, szczeka na kazdą osobę, którą zobaczy...nie można z nią wyjść na smycz, ponieważ jak zobaczy obcą osobę to zaczyna szczekać i ciągnąć w jej kierunku z zamiarem ugryzienia.
zaczęła także chować się w ciemne miejsca czyli półki z ubraniami,szafka na buty.proszę pomóżcie mi bo moja mama bardzo się boi że kogoś ugryzie i chce ją uspać :(czy są jakieś leki uspokajające, zastrzyki a może jakaś terapia??
Bardzo agresywny pies dla ludzi...
Agresja nie może być argumentem do uśpienia psa. Czy to zaczęło się niedawno, czy może zawsze taka była? Czy w domu jest drugi pies np. niedawno wzięty? To mogło ją zestresować. Rozwiązaniem może być wizyta u psiego psychologa - behawiorysty.
-
nie to nie trwa od dziś, od miesiąca...od roku, może półtorej...agresja się nasila, jest coraz gorzej...w domu nie ma drugiego psa, zawsze była tylko ona jedna.Mieszkamy w tak małej osadzie że w okolicy podejrzewam że nie ma żadnego takiego psychologa dla psów:(
Jedynym wyjściem chyba jest sterylizacja ....poza tym jesli chowa się do szaf i innych cudacznych miejsc to może ma urojoną ciążę ?
-
o kurcze...o tym to nie pomyslałam...faktycznie to ona nie była nigdy dopuszczana do żadnego psa.czy sterylizacja pomogłaby na tę agresję???czy może lepiej ją dopuścic do psa
Zadne dopuszczanie !!!!!Dosyć jest już psów w schroniskach .Idz z nią do lekarza i powiedz mu o wszystkim ,o tym że się chowa i o agresii ,jeśli i on zasugeruje sterylizację to nie ma się nad czym zastanawiać ....Moja sunia zrobiła się jak owieczka po sterylce .
-
właśnie nie ma, bo nie zdał egzaminu,było tylko gorzej...nie chcielismy strofować psa i nie zakładamy jej kagańca,ale to jest dziwne bo jak zobaczy kogoś kogo zna to nie rzuca sie tylko bardzo ale to bardzo sie cieszy >
Tak ,szczególnie dla innych psów ,no i jak jej się ktoś nie spodobał z człowieków to rzucała się od razu do gardła .... Ale radzę ci jednak zakłądac kaganiec bo jak kogoś pogryzie to czarno widzę ........
-
właśnie nawet jak na balkonie siedzi i zobaczy kogokolwiek to szczeka i o mało krat nie rozerwie...
-
dla psów nie jest agresywna, potrafi nawet z psem siostry z jednej miski jeść
-
nie, to zwykły mały kundelek idento jak ten http://www.pies.pl/upload/3161_pinczer1.jpg