Witam serdecznie,
Chciałabym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych
Otóż w grudniu 2011 sterylizowałam sunię, a niedawno, będąc na spacerze na zamkniętym wybiegu, spuściłam ją ze smyczy w towarzystwie innych psów. Dwa z nich po prostu oszalały z jej powodu. Nieustannie za nią biegały, nie dały się odgonić, wciąż dążyły do kopulacji.
Jak to piszę to mi się to też wydaje śmieszne, ale zapewniam, że nie było...
Czy to możliwe, że wysterylizowana sunia jest tak "atrakcyjna" dla samców ??? Miałam nadzieję, że po sterylce będzie miała spokój.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Po sterylizacji
To była sterylizacja pełna czyli kastracja?
Moją znajome psy obwąchują (jeden był wyjątkowo zdziwiony) ale to raczej chodzi o to, że zapach im się zmienił.
Ruchy kopulacyjne nie tylko mają podłoże seksualne...ale jak było tutaj, ciekawe.
Moją znajome psy obwąchują (jeden był wyjątkowo zdziwiony) ale to raczej chodzi o to, że zapach im się zmienił.
Ruchy kopulacyjne nie tylko mają podłoże seksualne...ale jak było tutaj, ciekawe.
-
a sterylizowałaś u zaufanego lekarza?
-
czasem lekarzom nie chce się dobrze wykonać zabiegu, na szczęście dzieje się tak coraz rzadziej.
No teraz to się już wystraszyłam.
Umówię niunię na usg po długim weekendzie...
A jakie mogą być konsekwencje ewentualnie źle wykonanego zabiegu?
Umówię niunię na usg po długim weekendzie...
A jakie mogą być konsekwencje ewentualnie źle wykonanego zabiegu?
-
Może wystąpić ropomacicze na kikucie.
Ale też mogłaś trafić na dwóch takich samców jakim był mój przed podaniem suprelorinu. Nie ważne czy to była suka czy pies, czy szczeniak....ważne czy dawał się gwałcić. I suka sobie mogła być wycięta. Liczyła się sztuka. Natomiast w tym swoim amoku wyniuchał dwie suki z polipami jajników, jedną na wczesnym stadium ropomacicza. Że o wykrywaniu cieczki na tydzień przed nie wspomnę.
Ale też mogłaś trafić na dwóch takich samców jakim był mój przed podaniem suprelorinu. Nie ważne czy to była suka czy pies, czy szczeniak....ważne czy dawał się gwałcić. I suka sobie mogła być wycięta. Liczyła się sztuka. Natomiast w tym swoim amoku wyniuchał dwie suki z polipami jajników, jedną na wczesnym stadium ropomacicza. Że o wykrywaniu cieczki na tydzień przed nie wspomnę.
-
nie wiem dokładnie jak to jest, i nie wiem dlaczego zostawia się kikut macicy. W każdym razie logicznym jest, że jak nie ma macicy to nie może być jej ropnego zakażenia.
-
Niestety zalezy to od umiejętnosci weta wykonującego operacje. za duży kikut= problemy
-
- Informacje
-