Mam psa który nie był jeszcze szczepiony(ma 11 miesięcy dostałam go jak miał 9) i chciałabym go zaszczepic tylko jest pewien problem bo jedyną możliwością dojazdu do miasta w którym jest weterynarz jest mpk ,tylko że gdy czytałam zasady przewożenia psa to się dowiedziałam że pies musi miec dokument o szczepieniach i jak mnie złapie kontroler to co ja mu mam powiedziec lub kierowca poprosi o dokument?
Jeszcze jedno bo pies musi byc w kagańcu tylko że jak mu nakładam kaganiec do stoi jak słóp jak go nauczyc w nim chodzic?
Jazda z psem mpk
Kierowca jeszcze nigdy nie kazał mi pokazać zaświadczenia o szczepieniu na wściekliznę. Kontroler raz, jak jeszcze były bilety i ewidentnie chciał mnie zagiąć. Czepiają się o kaganiec u mnie w Łodzi- parę razy byłam świadkiem.
Poważne zaniedbanie z tym szczepieniem(wścieklizna bo o nim mowa w regulaminie), karane. Czym prędzej go zaszczep.
Rusza się w nim w ogóle? Ma jakieś smaczki ulubione czy zabawki?
Dawno temu jak moja młoda miała 1 raz założoną mordoklatkę to się z nią zaczęłam bawić. Najpierw możesz nagradzać spokoje sedzenie przy nim, później powąchanie, potem smaka wrzucić do kagańca, ogólnie żeby dobrze mu się kojarzył. Ogólnie mnie ciężko doradzić w sprawach kagańca bo ja z nim nie mam najmniejszych problemów mimo że obie moje suki w nich chodzą na codzień.
Poważne zaniedbanie z tym szczepieniem(wścieklizna bo o nim mowa w regulaminie), karane. Czym prędzej go zaszczep.
Rusza się w nim w ogóle? Ma jakieś smaczki ulubione czy zabawki?
Dawno temu jak moja młoda miała 1 raz założoną mordoklatkę to się z nią zaczęłam bawić. Najpierw możesz nagradzać spokoje sedzenie przy nim, później powąchanie, potem smaka wrzucić do kagańca, ogólnie żeby dobrze mu się kojarzył. Ogólnie mnie ciężko doradzić w sprawach kagańca bo ja z nim nie mam najmniejszych problemów mimo że obie moje suki w nich chodzą na codzień.
-
- Informacje
-