kamizelka chłodząca
czy może ktoś na forum spotkał sie z czymś takim? Szukałam, ale nie znalazłam nic. Czy ktoś ma taką kamizelkę i zakłada ją psu, Może opisać jak i czy działa? Chcę kupić moim psom, ale najpierw chciała bym uzyskac jakieś opinie, żebym potem nie narzekała na siebie za drogi wydatek
- cockermanka
Kamizelki są różne i w różnych cenach od ok 70 zł na maniaimisia.pl przez Hurtta (ok 150zł) do takich po 300 zł - dla średniego psa.
Ja póki co kupiłam ręcznik chłodzący i bardzo się nam przydał na wystawie w upalny dzień. Ten, który mam nie moczy psa i skutecznie ochładza.
Ja póki co kupiłam ręcznik chłodzący i bardzo się nam przydał na wystawie w upalny dzień. Ten, który mam nie moczy psa i skutecznie ochładza.
Psy mają problemy z chłodzeniem własnego ciała, ponieważ nie mają gruczołów potowych, więc każda forma ochłody będzie dla nich dobra. Taka kamizelka działa na zasadzie parowania. Trzeba namoczyć ją w wodzie, woda paruje i chłodzi psiaka. Jedno namoczenie starcza na 3-5 godzin. To zależy od kamizelki.
-
jest to w sklepach weterynaryjnych, idealne gdy pies ma temperaturr lub w upały
-
- Informacje
-