Pies a burza
Mój pies-Miki(mieszaniec yorka ze sznaucerem) za każdym razem,gdy jest burza trzęsie się,jest niespokojny i kuli pod siebie ogon.Co można zrobic,aby przestał się bac burz?
Raczej nic z zachowaniem nie zrobisz, walczyłam już ładnych kilkanaście lat z tym u mojej psicy, teraz zasłaniam rolety, zasłony, zamykam okna, zapalam światło, żeby nie widziała błysków i puszczam radio zagłuszając grzmoty.
To samo ma się przy fajerwerkach.
To samo ma się przy fajerwerkach.
Ja też myślę że nic się na to nie poradzi, człowiek też ma swoje lęki i pies też, tylko że my ,ludzie zawsze możemy udać się do psychologa itp. "Zabaw" się w takiego psychologa dla swojego psa, i spróbuj złagodzić jego lęki chociażby takimi sposobami jak opisuje HARPIA....POZDRAWIAM
Po co?Anonymous pisze:A może odwiedziny u zoopsychologa ??
Chyba tylko, żeby zostawić nadmiar gotówki, mam wrażenie, że osoba posiadająca zwierze dostatecznie długo i mająca choć odrobinę wiedzy o danej rasie/gatunku będzie potrafiła zrozumieć swojego pupila, jakoś ludie z mojego otoczenia nigdy nie mieli problemów z "wysłuchaniem" swojego zwierzaka, ja też nie mam z tym problemów
mój boi się burzy i wystrzałów jak jest sam bo jak wyszłam na podwórko w burzę to on zaczął piszczeć a ze mną wogłóle nie widać po nim że się tego boi. wiadomo razem raźniej. choć ozzy zawsze za mną piszczy jak wychodzę i nie chce jeść jak mnie nie ma w domciu.
- Gold chocolate
- Kontakt:
moje sznaucerki chowają sie zawsze do szafy.. bo nic innego nie pomaga..
-
- Informacje
-