Witam,
Mam pytanie, jakie wymiary powinno mieć legowisko dla cocker spaniela angielskiego i czy retrievery z Nowej Szkocji zalicza się do psów ras dużych, czy średnich (np. przy wyborze karmy)
Wymiary legowiska
-
- Kontakt:
Co do wymiarów legowiska to nie ma specjalnych. Musisz iść do sklepu zoologicznego z psem i jak ci spasuje albo jak zamawiesz przez internet lub nie chcesz sie fatygowac z psem to zapamiętaj jak duży jest twój pies i idź kup takie legowiko żeby nie było za małe. Legowisko musi być dość miękkie wtedy pies się lepiej czuje w takim i źnie zalacane są legowiska z wikliny ponieważ pies może rozgryść wikline i poranić sobie pyszczek i wtedy dopiero będą kłopoty A co do retrievera z nowej szkocji do jest on zaliczany do psów średnich (11-25 kg) a on powinnien mieć wagę ok. 17-23 kg.
To wszystko wiem, dzięki za informację co do retrieverów z Nowej SzkocjiLegowisko musi być dość miękkie wtedy pies się lepiej czuje w takim i źnie zalacane są legowiska z wikliny ponieważ pies może rozgryść wikline i poranić sobie pyszczek i wtedy dopiero będą kłopoty
A co do tych wymiarów to są mi potrzebne, bo jedna osoba prosiła mnie, żeby się o nie spytać, bo zamierza nabyć cokera angielskiego, więc ponawiam pytanie dotyczące wymiarów legowiska. Może ktoś poda przykłady takich legowisk (z oferty Krak-vet'u, o odpowienich wymiarach)...
-
- Kontakt:
Z tego co się dowiedziałam to dla psów ras średnich ( bo taki jest cocker spaniel) to wymiery powienny być ok. długość 90 cm, szerokość 65cm.
Dzięki za odpowiedź
-
- Kontakt:
nie ma za co. To dla mnie przyjemność szukać informacji na temet psów czy kotów i przekazywać innym Jak bedziesz miała jeszcze jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem
-
- Kontakt:
I jak wymiary się sparwdziły??
-
- Kontakt:
Bokserki mają średnią wagę 25-30 kg czyli mniej więcej rasy psów dużych czili legowikso powinno mieć wymiery gdzieś tak około 90x70 cm
Powodzenia
Powodzenia
witam.
mam psa jest to mieszaniec wyżła z labradorem bodajże (nikt tego nie wie napewno). Chciałem mu kupić legowisko. Podoba mi się wiklinowe i takie chciałem mu kupić ale przeczytałem że moze je rozgryzać, jakie jest prawdopodobieńtwo ze bedzie to robił?? a druga sprawa to taka, ze byłem z nim w jednym sklepie i nie mieli wtedy takich dużych ale powiedzieli, że to będzie rozmiar 11 lub 12 patrzyłem na internecie i zazwyczaj podają dł i szer więc moze ktoś zna jaką ma dł i szer legowisko o rozmiarze 11 lub 12. lub jaki byłby najlepszy rozmiar dla mojego psa.
mam psa jest to mieszaniec wyżła z labradorem bodajże (nikt tego nie wie napewno). Chciałem mu kupić legowisko. Podoba mi się wiklinowe i takie chciałem mu kupić ale przeczytałem że moze je rozgryzać, jakie jest prawdopodobieńtwo ze bedzie to robił?? a druga sprawa to taka, ze byłem z nim w jednym sklepie i nie mieli wtedy takich dużych ale powiedzieli, że to będzie rozmiar 11 lub 12 patrzyłem na internecie i zazwyczaj podają dł i szer więc moze ktoś zna jaką ma dł i szer legowisko o rozmiarze 11 lub 12. lub jaki byłby najlepszy rozmiar dla mojego psa.
Chodzi ci o takie legowisko Legowisko z wikliny ? To powiem Ci tak , mam dwa psy , Roki - kundelek 8 letni i lBruner - abrador 2 letni .Roki miał takiege legowisko od szczeniaka i nawet nie starał się tego gryźć ,więc zadowolona kupiłam taki koszyk i dla Brunera no i się zdziwiłam , po miesiącu pobytu labka w moim domu po legowiskach zostało tylko wspomnienie , więc co pies to obyczaj i trudno będzie Ci doradzić .
Ja również mam labradora, teraz ma już 4,5 roku, ale kiedy była malutka kupiłam jej wiklinowy "koszyk". Kiedy rosły jej ząbki gryzła go bez przerwy.
Teraz szykuje się miejsce na drugiego psa bo na marzec u Nas być może zawita i jestem tego pewna, że wiklinowego legowiska mu NIE DAM Przez cały okres, kiedy labradorka wyrastała ze szczeniaka musiałam odkurzać cały dom, nie jestem gotowa na takie poświęcenie ponownie.
Tak więc radzę kupić od razu posłanie z materiału, które wystarczy na dłuższy czas pobytu szczeniaka u Ciebie w domu
Pozdrawiam.
Teraz szykuje się miejsce na drugiego psa bo na marzec u Nas być może zawita i jestem tego pewna, że wiklinowego legowiska mu NIE DAM Przez cały okres, kiedy labradorka wyrastała ze szczeniaka musiałam odkurzać cały dom, nie jestem gotowa na takie poświęcenie ponownie.
Tak więc radzę kupić od razu posłanie z materiału, które wystarczy na dłuższy czas pobytu szczeniaka u Ciebie w domu
Pozdrawiam.
Witam, mam zamiar kupić psu legowisko typu "ponton".
Pies w typie owczarka (tzn podobne proporcje, ale mniejszy), wysokość w kłębie 58cm (jeszcze może z 2-3 urośnie, ma 8,5 m-ca), długość, kiedy stoi (od nosa to tyłka) to ok 100 cm.
Myślałem o legowiskach w wymiarach 100x120 lub 110x130 - teoretycznie już to pierwsze powinno wystarczyć, ale jeżeli legowisko ma długość 120, to należy odjąć po 20 cm z każdej strony na podwyższenie i zostaje 80cm. Trochę martwię się, że psu będzie wtedy niewygodnie - nie będzie mógł się w pełni wyprostować.
Będę wdzięczny za sugestie i Wasze doświadczenia
Pies w typie owczarka (tzn podobne proporcje, ale mniejszy), wysokość w kłębie 58cm (jeszcze może z 2-3 urośnie, ma 8,5 m-ca), długość, kiedy stoi (od nosa to tyłka) to ok 100 cm.
Myślałem o legowiskach w wymiarach 100x120 lub 110x130 - teoretycznie już to pierwsze powinno wystarczyć, ale jeżeli legowisko ma długość 120, to należy odjąć po 20 cm z każdej strony na podwyższenie i zostaje 80cm. Trochę martwię się, że psu będzie wtedy niewygodnie - nie będzie mógł się w pełni wyprostować.
Będę wdzięczny za sugestie i Wasze doświadczenia
-
- Informacje
-