Mam otóż taki problem mój owczarek niemiecki ma 3lata i dalej skacze za cieniem.. zaczoł tak robic mając nie cały rok i myslalem ze przejdzie mu to gdy wydorośleje a tu dalej nic
Co robic ?! pomóżcie !
Mój pies, owczarek niemiecki skacze za cieniem!?
Gdy dajesz ręke pod światło tworzy sie cień, ruszajac, cień sie przesuwa a pies skacze na niego...
Samo to ze skacze za cieniem Mi nie przeszkadza, lecz bardzo mocno nos..
Już rozumiesz o co chodzi ?
Samo to ze skacze za cieniem Mi nie przeszkadza, lecz bardzo mocno nos..
Już rozumiesz o co chodzi ?
Hmm... on sobie po prostu na ten cień poluje, sprawia mu bo kiedyś pewnie wzmacnialiście mu to zachowanie, ciesząc się z tego, albo w jakiś inny sposób okazując, że to co robi jest fajne.
Owczarek to pies, który potrzebuje zajęcia, skoro ci to nie przeszkadza, to niech się bawi - a jeśli nie chcesz, żeby tak robił - po prostu nie puszczaj mu takiego "cienia".
Możesz go też nauczyć, żeby kiedy ty robisz "cień" on grzecznie leżał na podłodze - na pewno zna komendę leżeć albo waruj, więc wydaj mu tą komendę i nagradzaj go za to, że leży, kiedy ty machasz rękami i puszczasz sobie "cienie" . On szybko się nauczy, że leżenie jest fajne i opłacalne - a gonienie za cieniem - nie.
Owczarek to pies, który potrzebuje zajęcia, skoro ci to nie przeszkadza, to niech się bawi - a jeśli nie chcesz, żeby tak robił - po prostu nie puszczaj mu takiego "cienia".
Możesz go też nauczyć, żeby kiedy ty robisz "cień" on grzecznie leżał na podłodze - na pewno zna komendę leżeć albo waruj, więc wydaj mu tą komendę i nagradzaj go za to, że leży, kiedy ty machasz rękami i puszczasz sobie "cienie" . On szybko się nauczy, że leżenie jest fajne i opłacalne - a gonienie za cieniem - nie.
teraz ja nie rozumiem o co chodzi z tym " nos" na końcu?Samo to ze skacze za cieniem Mi nie przeszkadza, lecz bardzo mocno nos..
-
- Informacje
-