Witam. W sklepach można spotkać rożnie zapakowane karmy od w oryginalnych worków po worki przezroczyste ze sklepu na luzem kończąc. Mój kotek dostaje 60g karmy z rana i po 18 chodzi już głodny, nie wiem czy dobrze robię, ale boje się ze jest obrzaduchem i po prostu przytyje mi maluszek. Chodzę do sklepu kupuje mu karmę 200g RC Kitten za 5 zł w woreczkach przezroczystych zawiązanych, następnie wrzucam to do pudelka po RC Growth i tam nie traci aromatu. Widziałem też w sklepach karmę RC kitten luzem i była tańsza lecz nie wiem czy cały zapach wtedy z niej nie ucieka a wiem ze w diecie kota to chyba najważniejsze.
Która karma według was jest najlepsza i najbardziej opłacalna?
Worek czy na wage?
zawsze popierałem oryginalne opakowanie. Otwarte karmy to : utrata aromatu, utlenianie się niektórych witamin i innych składników karmy, jełczenie tłuszczu. Oczywiściwe wszystko zależy od długości otwarcia worka.
Worek, bez dwóch zdań! Na worku masz wypisany skład, a na wagę nie wiesz co kupujesz tak na prawdę.
-
- Informacje
-