Witam serdecznie,
INTERVET Remover czy GIMPET Malt Soft?
A moze cos innego jak Parafina? Albo inna pasta?
Ktora z wymienionych past odklaczajacych (lub innych metod) w Panstwa przekonaniu lepiej odklaczy kotka?
A moze stosowac obie wymienione pasty?
Pasty odklaczajace dostarczaja kotu takze rozne skladniki odzywcze — ale czy te skladniki nie dubluja sie juz z tymi ktore sa zawarte w karmie (suchej, mokrej, naturalnej)
Jakie sa Panswta doswiadczenia w zakresie pomagania kotom w odklaczaniu ich zoladkow?
Pozdrawiam!
Odklaczanie — specjalne pasty czy moze cos innego?
Ja z powodzeniem stosuję GIMPET Malt Soft. Moje koty ją uwielbiają. Długowłosa kotka, ktora przybyla do mnie rok temu, początkowo nie chciala, ale teraz wcina. Daję około 2cm dziennie, po trochu na palcu i uwielbiam ich szorstkie języczki Bardzo rzadko sie zdarza, ze kot wymiotuje, a kłaków sie nałykają nie tylko przy myciu, ale rownież przy zapasach
U mnie sprawdziła się karma Royal Canin Fibre Response. Mieszałam ją w proporcji 1:1 z Orijenem. Początkowo bałam się trochę, bo w opisie jest napisane, że to karma używana również przy przewlekłych zaparciach, podczas gdy kilka moich kotów ma tendencje akurat odwrotne. Okazało się, że karma ta pięknie wyregulowała wydalanie, a oprócz tego od początku jej stosowania skończyły się problemy z zakłaczaniem.
- MaximusKennel
Cha Ja też raz wysiałam, koty omijały z daleka, za to psy jak tylko trawsko podrosło, to wszystko z korytka wyżarłyAfatima pisze:Raz wysiałam.... została potaktowana jako materacyk, ewentualnie obiekt do zabawy...
Także pozostałam przy pastach Malt Soft
Trzy dni temu dostałam w gabinecie próbkę tej karmy, ponieważ Melania zakłaczyła się rozpaczliwie i wylądowałyśmy u weta. Po jej zjedzeniu wyraźnie było widać, że kał jest luźniejszy. Może też po prostu zmieszam ją z tą, którą podaję zawsze. Choć z drugiej strony ponoć się nie miesza... (jak z alkoholemvega36 pisze:U mnie sprawdziła się karma Royal Canin Fibre Response. Mieszałam ją w proporcji 1:1 z Orijenem. Początkowo bałam się trochę, bo w opisie jest napisane, że to karma używana również przy przewlekłych zaparciach, podczas gdy kilka moich kotów ma tendencje akurat odwrotne. Okazało się, że karma ta pięknie wyregulowała wydalanie, a oprócz tego od początku jej stosowania skończyły się problemy z zakłaczaniem.
wet wszystko wciśnieAfatima pisze:Trzy dni temu dostałam w gabinecie próbkę tej karmy, ponieważ Melania zakłaczyła się rozpaczliwie i wylądowałyśmy u weta. Po jej zjedzeniu wyraźnie było widać, że kał jest luźniejszy. Może też po prostu zmieszam ją z tą, którą podaję zawsze. Choć z drugiej strony ponoć się nie miesza... (jak z alkoholemvega36 pisze:U mnie sprawdziła się karma Royal Canin Fibre Response. Mieszałam ją w proporcji 1:1 z Orijenem. Początkowo bałam się trochę, bo w opisie jest napisane, że to karma używana również przy przewlekłych zaparciach, podczas gdy kilka moich kotów ma tendencje akurat odwrotne. Okazało się, że karma ta pięknie wyregulowała wydalanie, a oprócz tego od początku jej stosowania skończyły się problemy z zakłaczaniem.
kup pastę i nie licz na cud miód karmę RC
Moim zdaniem RC Fibre - TO JEDYNY RC jaki ma prawo bytu.
Skład na pewno nie gorszy jak te wszystkie pasty odkłaczające - a skuteczność wielka. Jeśli używa się Fibra jako odkłaczacza - a tylko o takim przeznaczeniu piszę - to lepiej nie podawać go jako stały pokarm tylko traktować jak pastę - w zależności od zakłaczenia - kilka - dwa lub raz w tygodniu - po dużej łyżce karmy.
Albo kupić mielone ziarno psyllium które właśnie w tej karmie służy do pozbywania się kłaków i dodawać do mokrego jedzenia, raz czy dwa w tygodniu.
Skład na pewno nie gorszy jak te wszystkie pasty odkłaczające - a skuteczność wielka. Jeśli używa się Fibra jako odkłaczacza - a tylko o takim przeznaczeniu piszę - to lepiej nie podawać go jako stały pokarm tylko traktować jak pastę - w zależności od zakłaczenia - kilka - dwa lub raz w tygodniu - po dużej łyżce karmy.
Albo kupić mielone ziarno psyllium które właśnie w tej karmie służy do pozbywania się kłaków i dodawać do mokrego jedzenia, raz czy dwa w tygodniu.
-
Czy RC fibre można podawać np. 4 miesięcznemu kociakowi ( MCO ) i w jakiej ilości?booboo pisze:Moim zdaniem RC Fibre - TO JEDYNY RC jaki ma prawo bytu.
Proponuję dodawać kotom do karmy odrobinę mielonego siemienia lnianego. Jest to zdrowsze i tańsze od past i karm odkłaczających.
-
- Informacje
-