Już mu nie smakuje?
Mój kot nie chciał jeść suchej karmy, wresdzcie trafiłam na taka która mu smakowała-eukanuba ale przestał ją zjadać. Czy to naturalna rzecz czy może problem w czym innym np. zębach i dziąsłach?
mój właśnie też nie bardzo jest za suchym ale jak posiedzi troche sam i nie ma innej karmy w misce(mokrej) to jak wracamz pracy to suche ruszone, może rzeczywiście mu coś dolega, a może ma za dużo w tyłeczku i wybrzydza jak to moje księciunio 2
-
bo jak tylko na suche to może z zębami cośdobbinka pisze:Może to być znudzenie kota karmą (uważaj, żeby nie wychować totalnego niejadka) ale przy okazji najbliższego badania poproś lekarza o sprawdzenie stanu paszczy. a czy inne rzeczy/karmy chrupie, czy na każde jedzenie tak reaguje?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Mój Kotek (ma już 16 lat), co jakiś czas też tak robi, że przestaje jeść coś co do tej pory mu smakowało - robię mu wtedy po prostu przerwę od tego, zastępuję czymś innym na jakiś czas, i tak na okrągło. Chodzi o różnorodność, zmianę. Po takiej przerwie znowu chętnie je, to co mu się wcześniej znudziło. Nie ma więc pewnie powodów do obaw, chyba, że są jeszcze jakieś inne niepokojące objawy.
Pozdrawiam,
Ania
Pozdrawiam,
Ania
-
- Informacje
-