Mam nie lada problem jeśli chodzi o wybór dobrej karmy dla swojego kota. Filip jest kastratem w kwietniu skończy 3 lata, niestety ostatnio dość mu się przytyło(ważył 8 kg, obecnie 7). Był na RC Obesity jednakże przez 4 miesiące podawania karmy niewiele schudł. Pojawiły się też problemy z łupieżem i nawet krople Efa Olie nie pomogły. Dodam, że wcześniej weterynarz wykluczył grzbicę.
Z RC (po którym ma łupież) przeskoczyłam na Acanę, bo dowiedziałam się, że to nie tłuszcze ale węglowodany są odpowiedzialne za tycie no i brak ruchu rzecz jasna. Acana ustabilizowała stan skóry na tyle, że łupież zniknął. Niestety moje futro nie bardzo chciało jeść tę karmę chyba tylko z musu jadł, by cokolwiek zjeść. Teraz szukam czegoś co nie będzie zachwaszczać mu brzuszka niepotrzebnymi zbożami i nie wiem na co się zdecydować:(. Jest Arion Adult, Brit Sterilized, 1choice (choć trudniej dostępny) czy Schesir Sterilized nie znam tych karm, więc może ktoś się wypowie. Chodzi mi o to, by Filipek nie przybrał na wadze a jednocześnie dostawał wartościowe jedzonko

Dziękuję z góry za odpowiedzi