boo boo czytaj tekst ze zrozumieniem! Tu każdy wyraża opinie na temat czym karmić kastrowane koty, a nie czy piją wodę! A moje rasowce uwielbiają purinę a RC traktują jak kupę!boo boo pisze:Wiem że chodzi o mleko...a jeśli pije także wodę to ok - ale o wodzie nic nie było napisane - więc doszłam do wniosku że wody nie dostaje.
Karma dla kastratów, light czy normalna???
Nie , mam nadzieję, że to tak oczywiste, że nie trzeba było pisać.
dobbinka
Uwierz mi - takie teksty właścicieli kotów czytałam - że już mnie nic nie zdziwi...naprawdę...
boo boo czytaj tekst ze zrozumieniem! Tu każdy wyraża opinie na temat czym karmić kastrowane koty, a nie czy piją wodę! A moje rasowce uwielbiają purinę a RC traktują jak kupę!
???...mogę wiedzieć dlaczego na mnie krzyczysz? i powtarzasz się po innym użytkowniku? - A to co i ile koty piją to tak samo ważny temat jak to co jedzą bo bez tej wiedzy nie można ustalić im diety - Gościu - czasem jeden temat wiąże się z innymi.
Więc bez takich mi tu...
A skoro sam piszesz że kot pije mleko to po co piszesz o piciu skoro to temat czym karmić kastrowane koty???
Obie karmy to dramat składowy. Życzę zdrowia do kota przy takiej diecie.
dobbinka
Uwierz mi - takie teksty właścicieli kotów czytałam - że już mnie nic nie zdziwi...naprawdę...
boo boo czytaj tekst ze zrozumieniem! Tu każdy wyraża opinie na temat czym karmić kastrowane koty, a nie czy piją wodę! A moje rasowce uwielbiają purinę a RC traktują jak kupę!
???...mogę wiedzieć dlaczego na mnie krzyczysz? i powtarzasz się po innym użytkowniku? - A to co i ile koty piją to tak samo ważny temat jak to co jedzą bo bez tej wiedzy nie można ustalić im diety - Gościu - czasem jeden temat wiąże się z innymi.
Więc bez takich mi tu...
A skoro sam piszesz że kot pije mleko to po co piszesz o piciu skoro to temat czym karmić kastrowane koty???
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012, 21:35 przez booboo, łącznie zmieniany 1 raz.
booboo nie wymądrzaj się!booboo pisze:Nie , mam nadzieję, że to tak oczywiste, że nie trzeba było pisać.
dobbinka
Więc bez takich mi tu...
A ja myślę że każdy niech daje co chce, jak nie jest pewny co, to niech idzie do weterynarza. Kot sam wybiera co chce jeść i nie podoba mi się jak niektórzy właściciele cudują i eksperymentują na swoim kocie coraz to inną karmę . Po co? Kot jak ma co jeść i miłość i opiekę od właściciela to jest szczęśliwy i nie ma co wariować! A tak na marginesie, wybacz booboo rzeczywiście trochę się wymądrzaszbooboo pisze:następna/y! nikt się nie wymądrza tylko piszę jak jest...a że prawda w oczy kole to od razu hasła o wymądrzaniu się...
Bzdura ! Po pierwsze : weterynarz to nie jest dietetyk i rzadko który tak na prawdę zna się na żywieniu zwierząt.Gość pisze:A ja myślę że każdy niech daje co chce, jak nie jest pewny co, to niech idzie do weterynarza. Kot sam wybiera co chce jeść i nie podoba mi się jak niektórzy właściciele cudują i eksperymentują na swoim kocie coraz to inną karmę . Po co? Kot jak ma co jeść i miłość i opiekę od właściciela to jest szczęśliwy i nie ma co wariować! A tak na marginesie, wybacz booboo rzeczywiście trochę się wymądrzaszbooboo pisze:następna/y! nikt się nie wymądrza tylko piszę jak jest...a że prawda w oczy kole to od razu hasła o wymądrzaniu się...
Po drugie : nie ma tak, że "kot je co chce", bo jeśli dasz mu do zjedzenia czekoladę czy jakiś inny słodycz, to pewnie zje... i co ? Czy to tak dobrze? Właściciel jest od tego, by troszczyć się o zwierzę i nie polega to tylko na miłości, ale także na dostosowaniu odpowiedniego pożywienia, które będzie sprzyjało zdrowiu kota, a nie je osłabiało.
Po trzecie: "Każdy niech daje co chce" ... czyli jeśli widzisz, że ktoś karmi kota piaskiem z kuwety, karmą marketową cytrusami czy słodyczami, to powiesz w dalszym ciągu że to dobrze ?
Po czwarte: Wiesz może, cóż to jest urozmaicanie diety ? Polega ono właśnie na zmianie pożywienia, po to, by chociażby żołądek lepiej pracował, kot poznawał nowe smaki i jak najbardziej sprzyja to zdrowiu, o ile właściciel zmienia pokarm kota ze zdrowego na zdrowy i tak dalej.
Podsumowując to, co napisałam : Nie wszystko co proponują nam firmy produkujące produkty dla zwierząt, nadaje się dla nich. Należy poczytać i dowiedzieć się, jakie proporcje składników są potrzebne drapieżnikom (czyli przede wszystkim białko zwierzęce, witaminy i tłuszcz) i wg tego kupić zdrową karmę dla pupila. A takich zdrowych jest naprawdę niewiele ...
Tak spytam z ciekawości,jaką karmę polecacie dla kota?Mój kto tylko Hills by jadł tego na zęby nie chce innej...Tyle jest tematów na temat karm ale jakoś trudno się odnaleźć.
-
- Informacje
-