Chcialem sie dowiedziec jaki pokarm jest lepszy dla 3 miesiecznego kociaka devonka czy Purina Pro Plan Kitten czy Acana kitten?
Z gory dzekuje za pomoc
Co jest lepsze dla malego kociaka ???
Według mnie zdecydowanie Purina Pro Plan Kitten - jest co najmniej o klasę lepsza od Acany. A przy bardzo dobrej jakości cenę ma całkiem przystępną. Mój kot ją wcinał kiedy był mały i wyrósł na pięknego, zdrowego kocura. Z czystym sumieniem polecam
PS. Jeśli to biały devonek o imieniu Bakshish to widziałam jego zdjęcie na stronie hodowli. Śliczniutki
PS. Jeśli to biały devonek o imieniu Bakshish to widziałam jego zdjęcie na stronie hodowli. Śliczniutki
Ja też bym obstawiła przy Pro Planie, Acana jest karmą dobrą ale polecam ją zazwyczaj dla tych, których nie stać na nic lepszego (bo za swoja cenę jest rzeczywiście interesująca). W ogólnym rozrachunku jednak wychodzi lepiej Purina (moje zdanie), karmiłam kiedyś i karmię teraz, łączę Pro Plana z Biomillem i koty wyglądają na zdrowe i uśmiechnięte Także ja bardziej polecam Purinę Pro Plan
To zależy czy w przyszłości będziesz go chciała karmić puchami czy nie. Myślę jednak, ze na samiutkim suchym devonek nie będzie i ja na przykład kotom suchą urozmaicam, uważam, ze warto bo kotki mają odmianę no i dostają w tym posiłku sporo płynów, tak ważnych dla kotów które z reguły nie są amatorami picia. Myślę, ze możesz już zacząć pomalutku próbować z puchami, saszetkami i tackami, polecam ci firmy takie jak Animonda, Hill's, Iams, Miamor. Dawaj za jednym razem tylko troszkę, jakieś 30- 40g, żeby brzusio przywykł. Po kilku dniach możesz już zwiększać dawki do pełnoporcjowego posiłku. Co jaki czas będziesz podawać puchy zależy od ciebie. Jedni podaja tylko raz w tygodniu, inni jeden z dziennych posiłków z sucha karmą zastępują puchą, jeszcze inni dają puszeczki okazjonalnie
Mysle, ze Acanie nic nie mozna zarzucic. Jest to karma dobra, z duzym udzialem miesa (jeden z najwyzszych nawet wsrod karm z gornej polki), cena spoko a i smakuje kotom wysmienicie (przynajmniej moim). Co najwazniejsze po tej wlasnie karmie uregulowaly sobie wydalanie i nie ma problemu z czestym lataniem do kuwety a kupy sa zwarte ale nie ma tez zadnych obstrukcji. Ja ogolnie z Puriny bylem mniej zadowolony (zdecydowanie mniejszy udzial mieska) a cena tez wyzsza.
Ja glosuje za Acana:)
Ja glosuje za Acana:)
Przepraszam, ze wtrącę, ale czy ten potwór w Twoim emblemacie to na pewno kot? Po uszach kfalifikuję go na nietoperka Widziałam devony nie raz i wiem, ze mają duże uszy ale twój devonek ma gigantyczne uchole
jest super
Trzymam kciuki za ten debiut!!
Na pewno zrobi ogromne wrażenie na jurorach, bo jest NIESAMOWITY!!
Na pewno zrobi ogromne wrażenie na jurorach, bo jest NIESAMOWITY!!
-
- Informacje
-