kot wiecznie głodny...
-
latwiej kota utuczyc niz pozniej odchudzac wiec uwazajcie..
-
dokladnie jestem tego samego zdania..damianmantyk pisze:dokladnie, kota mozna latwo przyzwczaic do smakolykow, trzeba uwazac co mu sie podaje.
-
Mój kot też tak ma, ale przy okazji ma problemy z nadwagą i z pęcherzem. Suche niech stoi w misce, w końcu zacznie jeść, a do mokrego dolewaj wody przegotowanej, karma zwiększy trochę objętość, kot się zatka wodą i nie przytyje.papaola pisze:witam moja mama ma rocznego wykastrowanego kocura kocura, który wiecznie jest głodny. W ciągu dnia dużo je mokrego (saszetek) a potem przychodzi mniej więcej o godz. 3 i 5tej rano po jeszcze, miauczy, łapą klepie po twarzy, podgryza tak chce jeść. Dostawał nawet zaraz przed spaniem żeby w nocy się nie budził ale to i tak nie pomogło. Co zrobić w takim przypadku? czy coś mu dolega? czy może czegoś brakuje? dodam, że cały czas dostaje witamy w paście.
-
Moja kotka dostaje jedna saszetkę dziennie,mala miseczke suchej karmy no i oczywiscie to co uda sie jej upolowa czyli jakas szyneczka,surowe mieso,rybka wszystko co upoluje,wyprosi to jej.
Jesli kot jest wiecznie glodny a nie tyje, to moze oznaczac ze ma robaki.. Wtedy trzeba kupic specjana tabletke, ktora najlepiej jakby weterynarz wlozyl mu do pyszczka. ( wiele kotow moze te pastylke wyczuc w jedzniu i wypluc ).
Nastepna sprawa dotyczy karmy mokrej i suchej : otoz z suchymi krokietami trzeba uwazac i nie dawac za duzo, gdyz one moga prowokowac powstanie kamieni nerkowych u samcow.. ( poznac to po tym, ze kot sika krwia.. lub wogole nie moze sikac .. Wtedy trzeba szyko jechac do weterynarza, by dal lekarstwo i specjalna karme..)..
Moje koty zwykle zostawiaja gdy sie juz najedza, wiec wasz wiecznie glodny kot chyba ma robaki.. tymbardziej ze jest mlody, moze jeszcze nigdy nie otrzymal tej kuracji ?.. A gdyby kot jadl i chudl, to jest pewne ze ma robaki !
Nastepna sprawa dotyczy karmy mokrej i suchej : otoz z suchymi krokietami trzeba uwazac i nie dawac za duzo, gdyz one moga prowokowac powstanie kamieni nerkowych u samcow.. ( poznac to po tym, ze kot sika krwia.. lub wogole nie moze sikac .. Wtedy trzeba szyko jechac do weterynarza, by dal lekarstwo i specjalna karme..)..
Moje koty zwykle zostawiaja gdy sie juz najedza, wiec wasz wiecznie glodny kot chyba ma robaki.. tymbardziej ze jest mlody, moze jeszcze nigdy nie otrzymal tej kuracji ?.. A gdyby kot jadl i chudl, to jest pewne ze ma robaki !
-
- Informacje
-