Co zamiast RC Gastro Intestinal
Proszę o pilną podpowiedź: moj 6-letni kot miał od pewnego czasu problemy jelitowe (wymioty, biegunki itp.). Weterynarz zasugerował podawanie Royal Canin Gastro Intestinal (kot został też przeleczony antybiotykiem, bo stan był dosyć poważny). Wymioty i biegunka minęły. 2 tygodnie było bardzo dobrze, aż tu od wczoraj kot dostał łysych plamek na pysku i uszach - podejrzewam, że wydrapuje sierść, bo pod plamkami widać podrażnioną skórę (wczoraj 2 plamki na pysku, dzisiaj dodatkowe przy uszach). Podejrzewam, że to może być reakcja alergiczna i to pewnie na karmę (bo chyba nie na maść odkłaczającą Gimpeta?). Jaką karmę mam mu podawać teraz? Sprawę komplikuje to, że kot jest kastratem ze skłonnością do kamieni w pęcherzu (rozpuszczalismy je kiedyś RC Solution). Czy karma Hill'sa Prescription Diet Feline Gastrointestinal....? A może jakaś inna??? Pomocy!
Goldinka, nikt Ci nie napisze co będzie dobre akurat dla twojego kota - obie karmy są podobne składowo wiec jeśli kot ma alergię na jakiś składnik to zapewne i na Hillsa taka mieć będzie, ale tego się nie dowiesz jak nie spróbujesz.
Jak kot ma skłonności do kamieni czy kryształów po prostu podawaj mu więcej mokrej karmy, pilnuj żeby dużo pił i badaj regularnie mocz.
wpisz w googlach canven bez zbożówka i przeczytaj.
Jak kot ma skłonności do kamieni czy kryształów po prostu podawaj mu więcej mokrej karmy, pilnuj żeby dużo pił i badaj regularnie mocz.
wpisz w googlach canven bez zbożówka i przeczytaj.
Posłuchałam rady w sprawie karmy bezzbożowej. Daję Acana Wild Prerie (tylko taka na "szybko" byla w sklepie kolo mojego domu). Kot zadowolony, piękny, błyszczący. Łyse plamki prawie zarośnięte, brak lupieżu (który był wcześniej). I co najważniejsze: brak wymiotów i rozwolnień mimo że karmę je już ponad 2 tygodnie, a przejście z poprzedniej miał bardzo gwałtowne (bo spowodowane silnym uczuleniem).
Baaaardzo dziękuję za dobrą radę. Mój kot jest szczęśliwy, co znaczy że ja jako właściciel - w niebiosach
Pozdrawiam
Goldinka
Baaaardzo dziękuję za dobrą radę. Mój kot jest szczęśliwy, co znaczy że ja jako właściciel - w niebiosach
Pozdrawiam
Goldinka
-
- Informacje
-