Mastery
Mam pytanie : czy ktoś karmi swojego kota karmą Mastery? Dostałam próbki Mastery Adult z kaczką i baaaardzo to mojemu kotu smakuje. Granulki są w trzech wielkościach i kolorach - większe jasnobrązowe, malutkie ciemniejsze i czarne wałeczki podobne do szczurzych bobków. Nie wiem ile ta karma jest warta a chciałabym czasem coś zmienić....
Moim koteczkom przypadła do gustu, zwłaszcza te wałeczki. Choć przyznam, że nie jest to jedyna karma. A teraz dopiero kupiłam po raz drugi.
Według niektórych wysoko postawiona, choć nie tak jak Biomil.
W każdym razie ja zaczęłam kupować dopóki będą chciały jeść, jest to jakieś urozmaicenie. A Biomil może będzie od święta patrząc na cenę.
Według niektórych wysoko postawiona, choć nie tak jak Biomil.
W każdym razie ja zaczęłam kupować dopóki będą chciały jeść, jest to jakieś urozmaicenie. A Biomil może będzie od święta patrząc na cenę.
Ja na szczęście z Biomillem nie będę miała problemu - kupiłam w promocji i moje kocisko go nie chciało. Chore jakieś czy co... Kot mojego kolegi dostał resztę w prezencie i jest zachwycony. Cały aż się trzęsie kiedy micha jest napełniana. Tak, że rzeczywiście kupię przy najbliższej okazji Mastery bo RC dla kastratów już się Fiodorowi znudziła
Ja uważam, że Mastery to karma bardzo dobra jakościowo, Biomill'owi wg mojej opinii ustępuje nieznacznie. Też dostałam kiedyś próbkę Mastery z kaczką i jak ją otworzyłam to myślałam, że może jakaś felerna albo przeterminowana Te czarne kuleczki w kształcie i kolorze odchodów gryzoniowych mnie do tych myśli nakłoniły Na szczęscie dowiedziałam się później, że tak ta karma ma wyglądać. Kotom bardzo smakowało
W poniedziałek składam zamówienie i znajduje się w nim m.in. Mastery Skin N' Coat 1,5kg. Jak dostanę i koty wypróbują to napiszę conieco
W poniedziałek składam zamówienie i znajduje się w nim m.in. Mastery Skin N' Coat 1,5kg. Jak dostanę i koty wypróbują to napiszę conieco
ja kupilam mastery z kaczką (na probe 400 gramow). slyszalam o tej karmie duzo pozytywnych opinii od hodowcow.
Tylko ... chrupki sa w 3 roznych ksztaltach i kolorach. Czy one aby nie sa sztucznie koloryzowane?
No i pierwsze podanie nie spotkalo sie z jakiem wielkim entuzjazmem
Tylko ... chrupki sa w 3 roznych ksztaltach i kolorach. Czy one aby nie sa sztucznie koloryzowane?
No i pierwsze podanie nie spotkalo sie z jakiem wielkim entuzjazmem
Ja właśnie kupiłam Mastery dla kociąt, narazie jeszcze mój Tofik jej nie jadł, ale jak już spróbuję to napiszę jakie były jego wrażenia.
Wrażenia Tofika:
Raczej mu smakowało. Jednak wydaje mi się, że on wszystkie karmy traktuje tak samo . Nie ma ulubionej suchej karmy, mój Tofik zdecydowanie woli mokre jedzonko, czyli np. puszki, tacki .
Moje wrażenie:
Karma ma dobry skład. Jednak ten jej zapach... Granulki/krokieciki mają różny kolor i kształt (tak jak pisali poprzednicy). Oceniłabym ją w skali 1-10 na... 9 Jednak to raczej nie zapach powinien być brany pod uwagę, lecz wspominany wcześniej skład
Wrażenia Tofika:
Raczej mu smakowało. Jednak wydaje mi się, że on wszystkie karmy traktuje tak samo . Nie ma ulubionej suchej karmy, mój Tofik zdecydowanie woli mokre jedzonko, czyli np. puszki, tacki .
Moje wrażenie:
Karma ma dobry skład. Jednak ten jej zapach... Granulki/krokieciki mają różny kolor i kształt (tak jak pisali poprzednicy). Oceniłabym ją w skali 1-10 na... 9 Jednak to raczej nie zapach powinien być brany pod uwagę, lecz wspominany wcześniej skład
Jak narazie moje kociaki jadły próbkę Mastery. Wczoraj przyjechało większe opakowanie. Poczekam, aż micha będzie pusta i wtedy zobaczymy na 4 niezależnych ekspertach
No niestety. Moje kociaki raczej mówią nie. Dam im jeszcze troche czasu, ale nie wiem, czy kupię następne opakowanie.
tez dostalam probki z kaczka i tez nie wiem czy jest to dobra karma czy taka sobie, bo moim bardzo smakowala i nie wiem ile zamowic, a poza tym Mamba juz wybrzydza na PPP ciekawe co zrobie z tymi 7 kg
Mojemu kotu (9 miesieczny MCO) Mastery smakuje i zapach kory mnie wprost odrzuca dla niego jest boski, jak tylko pocuje ten smrodek od razu wierci sie kolo nogi. Sadze ze jest to dobra karma, moj kot jest zdrowy i prawidlowo przybiera na wadze. Diete uzupelniam jeszcze RC. Takie polaczenie u mojego kota daje najlepsze rezultaty, bo po samym mastery nie mial tak blyszczacej siersci.
Ja bym żadnym fochom nie ulegaładiana pisze:tez dostalam probki z kaczka i tez nie wiem czy jest to dobra karma czy taka sobie, bo moim bardzo smakowala i nie wiem ile zamowic, a poza tym Mamba juz wybrzydza na PPP ciekawe co zrobie z tymi 7 kg
jak narazie nie ulegam-trzymam sie dzielnie daje co jest, czasem jakies probki rozniste, ale majac na uwadze stan Mamby sprzed pol roku, wole omowic z wetem szczegoly, bo potem mi sie dostanie
Moim zdaniem karma jest super. Moje koty za nią przepadają.
Inna sprawa, że jest to jedna z niewielu karm, którą moja kotka może jeść bez problemów. Pewnie mają mniej chemii, bo nigdy ich nie oddaje, a swoje drugie ulubione RC Oral potrafi zwrócić w minutę po zjedzeniu (jest tam jakiś drażniący ją składnik, widocznie).
Mnie się tylko marzy jakaś wersja light tej karmy, a jeszcze lepiej wersja niskofosforowa i niskomagnezowa. Pomarzyć dobra rzecz.
Ps. Chrupki barwi się na kolorowo (w sensie czerwono - że niby marchewka, zielono - że niby groszek), a nie na brązy. Różne odcienie brązów to różny skład mięsa i innych elementów w danych chrupkach.
Inna sprawa, że jest to jedna z niewielu karm, którą moja kotka może jeść bez problemów. Pewnie mają mniej chemii, bo nigdy ich nie oddaje, a swoje drugie ulubione RC Oral potrafi zwrócić w minutę po zjedzeniu (jest tam jakiś drażniący ją składnik, widocznie).
Mnie się tylko marzy jakaś wersja light tej karmy, a jeszcze lepiej wersja niskofosforowa i niskomagnezowa. Pomarzyć dobra rzecz.
Ps. Chrupki barwi się na kolorowo (w sensie czerwono - że niby marchewka, zielono - że niby groszek), a nie na brązy. Różne odcienie brązów to różny skład mięsa i innych elementów w danych chrupkach.
- Marcin2000
- Kontakt:
Moim zdaniem znakomita w składzie i smaku karma. Moja kotka je ją z wielkim smakiem, szczególnie tę z łososiem Właśnie ta ma ogromne ilości kwasów i tłuszczy co daje się zauważyć po wzięciu do ręki karmy - jest "tłusta"
Wersja Skin'N Coat tez ma tłuste granulki, jak chyba wszystkie Mastery (nie rozumiem tylko skąd to zdziwienie , bo nie tylko Mastety ma tłusty granulat). Moim smakowało, dziś napełniłam im miseczki tą karmą po raz ostatni i wyrzuciłam worek. Wiadomo, że na początku było lepsze niż teraz, na samym końcu, ale u moich to w sumie normalka
-
- Informacje
-