Mój kot (5 miesięcy) robi spore i dość brzydko pachnące kupy. Narazie testujemy różne karmy, ale chyba nie ma takiej potrzeby, bo maluch je to co mu się da. Jaką karmę, po której kociak będzie robił małe i nie tak bardzo odurzające kupy, możecie mi polecić? Myślę, że cena nie gra tak wielkiej roli.
Teraz kociak jadł Arion - podejrzewam, że to po tej karmie kuwetę czuć w drugim pomieszczeniu, ale korzystając z okazji, że karma się kończy, zamierzam kupować mu już karmę jednej firmy, bo takie ciągłe zmienianie karmy może nie wyjść mu na zdrowie.
Sucha karma
Mój kot najmniejsze i mało woniejące kupki robił po RC Kitten, nieco wieksze ale też do zniesienia pod względem zapachu po Hill's Kitten z kurczakiem i PPP Kitten z kurczakiem i ryżem. Zdecydowanie najgorszy zapach był po karmach z rybą. Iamsa mój kot nie chciał jeść więc nie wiem jakby to było. Można też spróbować Acany - niezła karma i nie powinno być problemów Arion nie jest karmą najwyższej jakości dlatego mogą być pewne kłopoty z jej trawieniem i przyswajaniem - stąd może ten nieciekawy "odorek"
Hej! A moje koty też nie lubią jogurtu naturalnego, ale wprost przepadają za jogurtami smakowymi Spróbujcie podać swoim, przecież w środku są te same bakterie co w naturalnym, a odrobina słodyczy nie zaszkodzi
Arion to faktycznie nie jest karma "górnych lotów", także możliwe, że własnie po niej wystąpiły te problemy. Po dobrej karmie kłopot powinien zniknąć. Ja młodziutkiemu kotu dawałam RC kitten i wszystko było z kuwetkowymi sprawami w najlepszym porządku. Kiedyś była też epizodyczna przygoda z Acaną i kociaczek również reagował dobrze
A jak się ma sprawa z Iams? Słyszałam, że to dobra karma, ale czy można ją z czystmy sumieniem porównać z Royal Canin? Iams jest tańsza od Royal Canin, ale jak to wygląda jakościowo? No i to kocie wypróżnianie, czyli jak wygląda sprawa z brzydko pachnącymi i sporymi kupami?
Iams to karma bardzo dobra jakościowo i myślę, że po niej nie powinno być problemów z wypróżnianiem, ale na 100% nikt Ci tego nie zagwarantuje- musisz sprawdzić na kotku
"Kiedyś była też epizodyczna przygoda z Acaną i kociaczek również reagował dobrze"
Czemu epizodyczna, Damo Kier? Moja Claire ją uwielbia i futerko się jej tak super błyszczy. Osobiście gorąco polecam Acanę, także ze wzgkędu na cenę.
Czemu epizodyczna, Damo Kier? Moja Claire ją uwielbia i futerko się jej tak super błyszczy. Osobiście gorąco polecam Acanę, także ze wzgkędu na cenę.
Epizodyczna Małgosiu, bo kupiłam 1,5 kg na próbę i jakoś tak wyszło, ze potem zmieniłam na RC (uważałam tą karmę za najlepszą). Potem kotek dorósł i jadł adulta, a teraz już w ogóle nie ma go ze mną [*]. Ale przygoda z Acaną aboslutnie nie była tak krótka ze względu na złą jakośc karmy czy coś w tym stylu- po prostu tak w owym czasie sobie wymysliłam, że kotek będzie na RC
po acanie u nas nie było dobrze szczególnie odbiło sie na sierści ... tak to jest każdemu co innego pasi teraz kotka jest na k9 kocur na urinary RC jej podjada i jest bardzo ładnie ....
co do kupek niektóre juz tak mają co by nie jadły swądek jest spory
co do kupek niektóre juz tak mają co by nie jadły swądek jest spory
-
- Informacje
-