Dzień dobry! To mój pierwszy post na tym forum. Mam dwie kotki - małą (ok.5miesięcy) i dużą (ok.10) Starsza będzie w przyszłym tygodniu kastrowana (miała problemy zdrowotne, dlatego dopiero teraz). W związku z tym mam pytanie co do żywienia. Słyszałam już wiele różnych opinii, ostatnio mój weterynarz polecał mi karmę RC Young Female, która zakwasza lekko mocz. Z drugiej strony czytałam opinie, że podawanie takiej karmy na dłuższą metę nie jest dobre. Do tej pory jadła Hill'sa i Acanę, czasem inne (RC, Sanabelle). Czy mogę jej podawać Hill'sa Adult lub inne, zwykłe karmy dla dorosłych? Na co zwracać uwagę kupując karmę dla kastrowanej kotki (poziom magnezu, wapnia i fosforu?)?
Pozdrawiam serdecznie
Żywienie kotki po kastracji
hillsem, royalem, puriną proplan, nutrą może Pani spokojnie karmić odeśle Panią do tematu nizej gdyż juz była dyskusja na ten temat, jak Pani go przeczyta a pojawią sie pytania to proszę pytać.
Ogólnie karma musi być atestowana dla kota kastrowanego. Są bardzo małe wyjątki ale o nich tu:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=3
Ogólnie karma musi być atestowana dla kota kastrowanego. Są bardzo małe wyjątki ale o nich tu:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=3
zwykłą karma typu whiskas nie wolno karmic kotki kastrowanej?
Whiskas to nie jest zwykła karma. To wogóle nie jest karma. Ma 4% pazurów, kości, kopyt i piór, zmielonych i zaserwowanych jako mięso. Dobra karma kocie ma przynajmniej 10 razy więcej mięsa- ale dobrego, nie takiego jak w Whiskasie. Ta karma to nie jest karma ani dla kotki sterylizowanej, ani dla żadnego innego kotka. Prędzej nadaje się dla krowy, bo koty są miesozercami, a w Whiskasie przeważają zboża. Ogółem mówiąc: Najgorszy na świecie szajs
Znam gorsze, np. KK.DamaKier pisze:Whiskas to nie jest zwykła karma. To wogóle nie jest karma. Ma 4% pazurów, kości, kopyt i piór, zmielonych i zaserwowanych jako mięso. Dobra karma kocie ma przynajmniej 10 razy więcej mięsa- ale dobrego, nie takiego jak w Whiskasie. Ta karma to nie jest karma ani dla kotki sterylizowanej, ani dla żadnego innego kotka. Prędzej nadaje się dla krowy, bo koty są miesozercami, a w Whiskasie przeważają zboża. Ogółem mówiąc: Najgorszy na świecie szajs
-
- Informacje
-