Jak karmić małego kotka?
Mam dwa kotki. Majeczkę 8 m-cy i Maniusia 3 latka. Karma Whiskas jest pachnąca, pożywna i po minach kotków widać, że jest też smaczna. Kotki zawsze w miseczkach mają suchą karmę, a na kolację i śniadanko dostają mokrą z puszki lub saszetek. Zwierzaki sa szczęśliwe, zdrowe i maja masę energii do wspólnych zabawach.
Dawaj jej karmę dla kociąt np. Whiskas Junior. Możesz jej podawać mleko dla kotów (dostępne w sklepach) bez laktozy, lub żółtka z jajka (rozbełtane oczywiście). Pomogą one z pielęgnacją sierści. Najwyżej raz w ciągu dnia. Możesz też karmić kotka od czasu do czasu surową wątróbką, kurczakiem.
Ja od małego dawałam mojej kotce suchą i mokrą karmę Whiskas Junior Obie chętnie zajadała i zajada do dziś. Niedługo planuję zmienić jej na Adult i zacząć dawać też Whiskas Sterile, ale generalnie z Whiskas Juniora zawsze była zadowolona. Ostatnio dostałam też przesyłkę od Whiskas jako Ambasador. Były w niej: paczuszka suchej karmy dla Juniorów o smaku kurczaka i 4-pak saszetek z mokrą karmą dla Juniorów. Zdziwiło mnie zróżnicowanie w smakach, gdyż oprócz kurczaka była tam też wołowina, jagnięcina i królik (dotąd dla Juniorów widziałam tylko z drobiem, ewentualnie rybą). Ale to na plus: dobrze, że firma różnicuje smaki. I Kotce smakuje zarówno karma sucha, jak i mokra Polecam więc ja i mój kot
Na początek dawaj jej karmę przeznaczona dla kociąt.U mnie świetnie sprawdziła się karma IAMS.Dodatkowo możesz uzupełnić dietę kotka w karmę mokrą jednak podawaj mu w niewielkich ilościach.Unikaj mleka i wszystkiego co z nim związane- do picia najlepiej podawaj wodę.
Poić można - karmić nie - bo to nie jedzenie. Dla kociaka musisz kupić specjalne mleko zastępcze jak jak dla dzieci i wtedy jest to posiłek, zwykłe mleko bez laktozy czy kocie mleczko nie służą do karmienia. Wprowadzaj już stały pokarm w postaci mokrej karmy.
-
Przejdz do sklepu z działem dla zwierząt tam na pewno znajdziesz karmy dla kociaków. Na początek mniejsze porcje potem delikatnie zwiększać w miarę apetytu,
-
- Informacje
-