Mieszać z lepszą karmą, z 70-80% mięsa, whiskas to śmieć. Zapach i smak sztucznie podkręcony to bardziej smakuje.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 14:50 przez joasia7632, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mam 3 kotki i kazdy je inaczej, Sissi je 4 razy dziennie mokra karme i sucha ma caly dzien.
Luna kiedys jadla mokra i sucha karme , ale od pewnego czasu je tylko sucha - je kiedy chce.
Max je mokra i sucha - przewaznie 3 razy dziennie (mokra).
Luna kiedys jadla mokra i sucha karme , ale od pewnego czasu je tylko sucha - je kiedy chce.
Max je mokra i sucha - przewaznie 3 razy dziennie (mokra).
-
ja karmię mojego 5latka karmą z rosmanna
a dlaczego? karma mokra jest zdrowsza dla kota niż suche chrupki i to ona powinna być podstawą diety kotów. Koty wodę pobierają z pożywienia co za tym idzie jedząc suche przyjmują zbyt mało płynów. Ciesz się że kot lubi mokre
Ewentualnie można popatrzeć na skład i zobaczyć czy nie lepiej było by wybrać coś o lepszym składzie jeśli jest taka potrzeba. Takiej marketowej karmy kot potrafi zjeść 400g dziennie a dobrej 200g więc połowę z tego.
Ewentualnie można popatrzeć na skład i zobaczyć czy nie lepiej było by wybrać coś o lepszym składzie jeśli jest taka potrzeba. Takiej marketowej karmy kot potrafi zjeść 400g dziennie a dobrej 200g więc połowę z tego.
Też mam pytanie dotyczące żywienia, dokładnie to ile powinien jeść mały kot? [url] https://royalcanin.pl/blog/jak-karmic-k ... -zdrowotne [url/] czasem myślę, że je za mało, dlatego staram się dawać mu mniejsze porcje, tyle, że częściej. Skąd wiadomo, czy kociak je tyle, ile potrzebuje?
-
- Informacje
-