karma dla b.młodego kastrata

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

kornelia

14 grudnia 2005, 11:53

Mam w domu kociaka ok. półrocznego (piszę "ok." ponieważ kociak jest ze schroniska, gdzie trafił z ulicy, a więc jego wiek jest szacunkowy). Kociak szybko dojrzał plciowo i zaczął już znaczyć teren (oraz podrywać moją kotkę), wiec pani wet. powiedziała, ze można go juz wykastrować. Zabieg będzie w sobotę.

Moje pytanie - czy po zabiegu zmienic mu karmę na bytową lub dla kastratów, czy podawać karme dla kociąt do ukończenia 1 roku życia?

z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

14 grudnia 2005, 23:42

a jaką karma go karmisz?
kornelia

15 grudnia 2005, 00:16

aktualnie Best Choice Kitten (to lubi najbardziej z karm dla kociaków)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

15 grudnia 2005, 09:17

i na razie zostań przy tym jedzeniu
Gość

22 stycznia 2006, 19:35

A jak długo powinno trwać to "na razie" :D
carmella
Kontakt:

23 stycznia 2006, 11:22

Anonymous pisze:A jak długo powinno trwać to "na razie" :D
do kastracji - co najmniej ;)
Gość

23 stycznia 2006, 11:57

Pytanie Kornelii dotyczyło nie trzech dni do zabiegu a okresu od kastracji (czyli od wieku 6 mies.) do 1 roku. To bardzo młody kot więc jest dość istotne czym się go w okresie tak intensywnego wzrostu karmi. Dlatego to "na razie" jest dla mnie nadal niejasne.
Marzena

24 stycznia 2006, 10:45

Dzień dobry

Pan doktor chciał wiedziecc czy karmi go Pani dobrą karmą best choise jest to karma z najwyższej półki i moze być podawana aż do roku a później trzeba przejść na karę dla kastrowanych kotów.

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Gość

24 stycznia 2006, 13:47

Bardzo dziękuję Pani Marzeno, o to mi właśnie chodziło,
Pozdrawiam, Fiodor
onka

08 lutego 2006, 19:11

Marzena pisze:Dzień dobry

Pan doktor chciał wiedziecc czy karmi go Pani dobrą karmą best choise jest to karma z najwyższej półki i moze być podawana aż do roku a później trzeba przejść na karę dla kastrowanych kotów.

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
A dlaczego TRZEBA? Karmy typowo dla kastratow robi niewiele firm, a jak wiadomo, prawie kazdy kot domowy jest kastrowany. To by znaczylo, ze te ktore tych karm nie robia oszukuja klienta i w zasadzie powinny przestac istniec. :)

Inna rzecz, ze po przesledzeniu ich skladu, mam powazne watpliwosci, czy to jest cokolwiek innego poza marketingiem. :twisted:

Ps. Moj kot - kastrat, po karmie dla kastratow przytyl i mial krysztaly, wiec jak dla mnie to mit.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje