mleko!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
goossiia

18 sierpnia 2007, 20:28

Moje koty piją czasami mleko z kartonu np. "łaciate" lubią tylko 3.2 % i po nim nie maja biegunki ale kiedy podalam im pewnego razu mleko z woreczka to byla masakra biegunkowa :shock:. Nie maja ochoty czesto pic mleka ale raz na tydzien lub dwa to bardzo chetnie i nie z lodowki tylko świeżo otworzone :)
Gość

20 sierpnia 2007, 20:08

angelus222 pisze:Jak narazie moje kotki piją mleczko :) bo są jeszcze młode ;D Potem będe je musiała jakoś przestawić na wode:)
a czy lepiej żebym podawała im mleko takie normalne czy takie specjalne dla kotów??? jest jakaś róznica oprócz zmieniejszonej ilości laktozy? :roll:
Z tego postu wnioskuję że małym kotom można podawać zwykłe melko. Czy dobrze przeczytałam?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kociaczek250
Kontakt:

20 sierpnia 2007, 20:32

Im starszy kot, tym gorzej toleruje laktozę. Dlatego kociaki zwykle nie mają z nią problemów. poza tym, nie każdy kot ma problemy z laktozą.
ATA

20 sierpnia 2007, 21:51

Zdarza się, że koty tolerują mleko przez całe życie i nie mają żadnych sensacji. Należy jednak pamiętać, że oprócz tego obowiązkowo muszą mieć miseczkę z wodą. Są też takie kociaste, które po odsadzeniu od mamy nie mogą pić krowiego mleka bo od razu mają biegunki. Pomocne jest tutaj mleczko dla kotów. Jest to jednak indywidualna sprawa i trzeba na bieżąco decydować: jest biegunka - mleko odstawić, nie ma sensacji - można dawać. Prosta sprawa :wink:
faris

21 sierpnia 2007, 17:53

A moje koty niczego innego oprócz mleka w ogóle nie piją. Wody to nawet nie tkną, więc na te gorące dni muszę je zaopatrywać w coś chłodnego do picia... Czyli zimne mleko.
ODPOWIEDZ
  • Informacje