Dajecie kotom jakies odkłaczacze albo specjalna karme?
Czy one są konieczne tylko dla długowłosych kotów czy dla wszystkich?
Jaki jest odkłaczacz Whiskas?
Odkłaczacze
Ja kupuję pastę Bezo-pet i moje kiciaki bardzo ją lubią. Whiskas chyba ogólnie jest do kitu.
- kociaczek250
- Kontakt:
Ja stosuję paste Bezo-pet i podobnie jak przedmówczyni, jestem z niej zadowolona.
Stosuję też karmy odkłaczające z Royala, ale uważam, ze jako samodzielne odkłaczacze nie byłyby zbyt skuteczne.
Whiskas dawałam tylko jako smakołyk, nie wiem, czy jako samodzielny odkłaczacz jest skuteczny, gdyz równocześnie z nim podawałam Bezo. Najlepiej wiec podawać specjalne środki, zamiast smakołyków i karm, które środki odkłaczajace mają w śladowej ilości.
Pozdrawiam
Stosuję też karmy odkłaczające z Royala, ale uważam, ze jako samodzielne odkłaczacze nie byłyby zbyt skuteczne.
Whiskas dawałam tylko jako smakołyk, nie wiem, czy jako samodzielny odkłaczacz jest skuteczny, gdyz równocześnie z nim podawałam Bezo. Najlepiej wiec podawać specjalne środki, zamiast smakołyków i karm, które środki odkłaczajace mają w śladowej ilości.
Pozdrawiam
Ja mojej kotce daję pastę Malt Soft, a czy jestem zadowolona, nie wiem ...
Bella tej pasty nie lubi, i nie będzie jej jadła, chyba że zastosuję jakieś "drastyczne" metody np gdy śpi, delikatnie daję jej tą pastę na futro łapek, a ona potem myjąc się, zlizuje. Metoda wmieszania pasty do pokarmu niestety nie działa.
A właśnie w związku z odkłaczaczami, jak często kotu krótkowłosemu należy podawać taką pastę?
Bella tej pasty nie lubi, i nie będzie jej jadła, chyba że zastosuję jakieś "drastyczne" metody np gdy śpi, delikatnie daję jej tą pastę na futro łapek, a ona potem myjąc się, zlizuje. Metoda wmieszania pasty do pokarmu niestety nie działa.
A właśnie w związku z odkłaczaczami, jak często kotu krótkowłosemu należy podawać taką pastę?
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2007, 17:40 przez kiweron, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój futrzak jest kotem o nieco przedłużonej sierści i dostaje codziennie troszkę (jakieś 1,5 -2 cm) pasty Malt Soft Extra Gimpeta. Kiedyś było to dwa razy w tygodniu po 5 cm ale mi się kocio korkował i zwiększyłam częstotliwość. Też nie wcina tego dobrowolnie więc delikatnie otwieram mu pyszczek i daję pastę na palcu na język - na szczęście nie wypluwa. Co do Whiskasa mam mieszane odczucia. Kiedyś sama go zachwalałam, ale na samym odkłaczaczu, bez pasty Fiodor czasem wymiotował kluchami sierści. Tak, że Whiskasa chyba jednak trzeba traktować bardziej jak smakołyk (dość kosztowny) niż skuteczny odkłaczacz. Pasty są bezkonkurencyjne
Moje Kocianki przepadają za pastą Malt Soft Extra Gimpeta. Już na sam widok opakowania przepychają się jedno przez drugie i wcinają prosto z tubki .
Jak wpadnie do mnie jakiś fotograf (sama nie mam jak), to zamieszczę zdjęcie.
Pastę Bezo Pet jadły, ale bardzo niechętnie.
Jak wpadnie do mnie jakiś fotograf (sama nie mam jak), to zamieszczę zdjęcie.
Pastę Bezo Pet jadły, ale bardzo niechętnie.
Ja teraz też zamówiłam pastę Gimpetu, bo Bezo-pet mocno podrożała. Zobaczymy czy będzie się cieszyc uznaniem MP3. Na wszelki wypadek zamówiłam mniejsze opakowanie
No i popatrzcie - przychodzę dziś z pracy a tu w kuwecie zwymiotowana klucha sierści. Kot dostaje codziennie pastę odkłaczającą Gimpeta i dwa razy dziennie po parę poduszeczek odkłaczacza Whiskas, a okazuje się, że jednak tradycyjna metoda usuwania sierści jest najbardziej niezawodna Chyba znowu posieję kocią trawkę
Ale i tak dobrze ATO, że się kicia, jak to fajnie ujęłaś, nie zakorkowała.
Co do pasty Gimpet, to MP3 ją jedzą, ale zdecydowanie wolały Bezo-pet. Spróbuję jeszcze pasty z trawą.
Co do pasty Gimpet, to MP3 ją jedzą, ale zdecydowanie wolały Bezo-pet. Spróbuję jeszcze pasty z trawą.
-
- Informacje
-