Jaką suchą karmicie swoje kociaste?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Jaką suchą karmą karmisz kota?

Acana
2
0%
Animonda
0
Brak głosów
Arion
0
Brak głosów
Bento Kronen
697
93%
Best Choice
0
Brak głosów
Biomill
2
0%
Bosch Sanabelle
7
1%
Brit
0
Brak głosów
Eukanuba
0
Brak głosów
Hill's
5
1%
Iams
0
Brak głosów
K-9
0
Brak głosów
Leonardo
0
Brak głosów
Mastery
1
0%
Nutra Gold
1
0%
Nutra Nuggets
1
0%
Nutra Nuggets Platinium Edition
0
Brak głosów
Nutram
0
Brak głosów
Nutro Choice
0
Brak głosów
Orijen
4
1%
Profilum
1
0%
Purina Cat Chow
3
0%
Purina Pro Plan
2
0%
Royal Canin
26
3%
Trovet
0
Brak głosów

Liczba głosów: 752
DamaKier
Kontakt:

18 października 2008, 00:46

Proponowałabym zrezygnować zupełnie z RC i wybrać coś lepszego od Puriny, a też niedrogiego, np. Brita. A w ogóle to polecałabym zrezygnować z tego, co jest w ofercie krakvetu i poszukać sobie np. Chicken Soup'a, który jest niedrogi i nieporównywalny do RC (nie wspominając o Purinie), nawet jeśli się nie jest na debecie to warto tę karmę kupić.
Daffodil

18 października 2008, 08:18

DamaKier pisze: A w ogóle to polecałabym zrezygnować z tego, co jest w ofercie krakvetu i poszukać sobie np. Chicken Soup'a.
Wybacz, ale takie uwagi na forum sklepu są moim zdaniem bardzo nieeleganckie.
Hikari

18 października 2008, 12:33

elza pisze:Zaznaczyłam Purina cat chow bo z powodów finansowych jest to karma podstawowa od 2 mcy
Acana nie jest lepsza? :) A niewiele droższa...
DamaKier
Kontakt:

18 października 2008, 13:55

Daffodil pisze:
DamaKier pisze: A w ogóle to polecałabym zrezygnować z tego, co jest w ofercie krakvetu i poszukać sobie np. Chicken Soup'a.
Wybacz, ale takie uwagi na forum sklepu są moim zdaniem bardzo nieeleganckie.
Nieeleganckie?A w czym tu nielegancja? Powiedziałam, że można tez poszukać czegoś poza ofertą Krakvetu, bo przeciez na tych karmach się świat nie kończy. Nie moja wina, ze Krakvet nie ma w ofercie karmy, która mnie interesuje. Jak wprowadzi, to kupię i u nich. Chyba na tym jednym sklepie się świat nie kończy. Nie napisałam przeciez nic przeciwko Krakvetowi, więc o co chodzi? Każdy ma prawo wybrac skąd chce, jak komuś karmy z Krakvetu odpowiadają, to przecież nie bronię kupować
elza

18 października 2008, 14:38

Hikari pisze:
elza pisze:Zaznaczyłam Purina cat chow bo z powodów finansowych jest to karma podstawowa od 2 mcy
Acana nie smakowała kotom. Lubiły tez sanabelle i best, kupowałam w innym sklepie i nie pamietam.
Z royala nie zrezygnuje bo to karma która lubia najbardziej.
Ja-Ba

19 października 2008, 22:30

dlaczego nie można zaznaczyć kilku odpowiedzi?? Mam 4 koty, w tym jednego na scisłej diecie renal.
Ten nerkowiec najchętniej zjada animiondę, zarówno suchą jak i mokrą.. a reszta r.c. suchą i mokrą oraz gimpeta mokra, gimpetem zajada się równiez ten mój kot który do niedawna jeszcze nic prawie nie jadł..a niby jest zdrowy.
Basia W

20 października 2008, 10:21

elza pisze:
Hikari pisze:
Acana nie smakowała kotom. Lubiły tez sanabelle i best, kupowałam w innym sklepie i nie pamietam.
Z royala nie zrezygnuje bo to karma która lubia najbardziej.
A ja karmiłam Acaną, Royalem i Boschem Sannabelle i koty zdecydowanie chętniej jadły i lepiej wyglądały po Boschu, Royala też wciągały, ale cena Boscha lepsza dla mnie jest, zresztą cały czas go kupuje. Z mokrych jedzą paszteciki Bento Kronen, które zresztą uwielbiają
DamaKier
Kontakt:

20 października 2008, 19:44

A mógłby mi ktoś napisać skład pasztecikow Bento z opakowania? Bo na stronie Krakvetu jakoś dziwnie podali, a jeśli byłyby dobre to może bym wypróbowała na moich żartych stworzeniach
Basia W

21 października 2008, 10:05

DamaKier pisze:A mógłby mi ktoś napisać skład pasztecikow Bento z opakowania? Bo na stronie Krakvetu jakoś dziwnie podali, a jeśli byłyby dobre to może bym wypróbowała na moich żartych stworzeniach
Jestem teraz w pracy, skład znalazłam na stronie versele-laga, jak bedę w domu to zerknę na opis z opakowania czy faktycznie jest taki jak w internecie
Skład tacki z wątróbką i drobiem :
Wybrane wartości odżywcze:
Białko 10 %
Tłuszcz 4,5 %
Wilgotność 81 %
Minerały 2 %
Błonnik 0,2 %
Witamina E 16 mg/kg

Zawartość: Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego
(wątróbka 15 %, drób 25 %), Minerały, Cukry

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się bardziej nad składem pasztecika ale zawartość ładnie pachnie, mięsko widać, groszek czy marcheweczke też, kocica szaleje jak widzi że go dostanie. Tyle, że kotka dostaje je jako dodatek, średnio 1 na dzień lub 2 dni, poza tym je Boscha Adulta, sierść ma piękną i jest pełna energii
DamaKier
Kontakt:

21 października 2008, 17:48

Dziękuję bardzo Basiu :D Szczerze mówiąc, to na to co zawierają tanie nie są. Ja też np. w przypadku jakichś tam dodatków czy przysmaków nie patrzę na skład, bo przecież nie będę badać składu wszystkiego, co je mój kot. Jednak przy puszkach jednak to dla mnie ważne, bo po prostu nie chcę płacić fortuny za byle co, a niektórzy producenci życzą sobie astronomiczne sumy za malutką puszeczkę w której więcej zboża niż mięsa.

A wszystkie wersje są w formie pasztetu?
ODPOWIEDZ
  • Informacje