Mam 2-miesiączną kotkę, która póki co nie była szczepiona. U weta już z nią byłam, ale wtedy miała biegunkę, świerzba (nadal go ma ) i lekarz nie chciał jej szczepić. Kazał przyjść za jakieś 2 tygodnie. Na dzień dzisiejszy minęły już chyba ze 3 tygodnie i nadal jej nie zaszczepiłam, bo jakoś albo nie było kiedy albo za co. No i teraz moje pytanie - czy i na co ją zaszczepić przed niedzielnym wyjazdem? Będziemy jechać pociągiem do moich rodziców, gdzie będzie miała kontakt z innymi kotami i będzie też wychodziła na dwór (ale na smyczy). Czytałam o różnych powikłaniach poszczepiennych i boję się, że jak ją zaszczepię, to potem albo w ogóle nie pojedziemy (a muszę) albo będę wiozła ją chorą
I jeszcze jedno - ile mniej więcej kosztują te szczepienia w Krak-vecie?
czy i na co szczepić?
Witam,
Nie powinno sie szczepic zwierzecia jesli ma zmienic miejsce pobytu, jak rowniez przed podroza. W zwiazku z tym zalecema szczepic kotka po przyjezdzie z wyjazdu.
Ceny szczepionek mozna uzyskac pod naszym numerem telefonu (012) 655 - 55 - 33.
Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Nie powinno sie szczepic zwierzecia jesli ma zmienic miejsce pobytu, jak rowniez przed podroza. W zwiazku z tym zalecema szczepic kotka po przyjezdzie z wyjazdu.
Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Dziękuję za odpowiedź. I jeszcze zapytam czy w takim razie, jeśli planuję z kotką pobyć w nowym miejscu ponad 2 tygodnie (ale nie więcej niż 3) to, czy mam ją zaszczepić tam po przyjeździe? Czy jednak dopiero po powrocie do Krakowa? Boję się po prostu, że w międzyczasie coś podłapie na dworze lub od innych kotów.Darek pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
po powrocie ale najlepiej nie zabierać jej nieszczepionej
może być dopóki czegoś nie złapie ja też lubie totolotka
-
- Informacje
-