czy i na co szczepić?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MagJa

14 lipca 2005, 20:44

Mam 2-miesiączną kotkę, która póki co nie była szczepiona. U weta już z nią byłam, ale wtedy miała biegunkę, świerzba (nadal go ma :() i lekarz nie chciał jej szczepić. Kazał przyjść za jakieś 2 tygodnie. Na dzień dzisiejszy minęły już chyba ze 3 tygodnie i nadal jej nie zaszczepiłam, bo jakoś albo nie było kiedy albo za co. No i teraz moje pytanie - czy i na co ją zaszczepić przed niedzielnym wyjazdem? Będziemy jechać pociągiem do moich rodziców, gdzie będzie miała kontakt z innymi kotami i będzie też wychodziła na dwór (ale na smyczy). Czytałam o różnych powikłaniach poszczepiennych i boję się, że jak ją zaszczepię, to potem albo w ogóle nie pojedziemy (a muszę) albo będę wiozła ją chorą :(
I jeszcze jedno - ile mniej więcej kosztują te szczepienia w Krak-vecie?
Darek
Lekarz weterynarii

15 lipca 2005, 12:48

Witam,

Nie powinno sie szczepic zwierzecia jesli ma zmienic miejsce pobytu, jak rowniez przed podroza. W zwiazku z tym zalecema szczepic kotka po przyjezdzie z wyjazdu.
Ceny szczepionek mozna uzyskac pod naszym numerem telefonu (012) 655 - 55 - 33.

Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
MagJa

15 lipca 2005, 12:58

Darek pisze:Witam,

Nie powinno sie szczepic zwierzecia jesli ma zmienic miejsce pobytu, jak rowniez przed podroza. W zwiazku z tym zalecema szczepic kotka po przyjezdzie z wyjazdu.
Ceny szczepionek mozna uzyskac pod naszym numerem telefonu (012) 655 - 55 - 33.

Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Dziękuję za odpowiedź. I jeszcze zapytam czy w takim razie, jeśli planuję z kotką pobyć w nowym miejscu ponad 2 tygodnie (ale nie więcej niż 3) to, czy mam ją zaszczepić tam po przyjeździe? Czy jednak dopiero po powrocie do Krakowa? Boję się po prostu, że w międzyczasie coś podłapie na dworze lub od innych kotów.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 lipca 2005, 22:15

po powrocie ale najlepiej nie zabierać jej nieszczepionej
Magda

19 lipca 2005, 23:27

:lol: ja mojego kotka nie zaszczepiłam a ma już 6 miesięcy:lol:czy tak może być?? :?:
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 lipca 2005, 11:30

może być dopóki czegoś nie złapie ja też lubie totolotka :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje