jaka jest roznica pomiedzy ROYAL CANIN Urinary a ROYAL CANIN Urinary HD?
czy mozna zamienic te karmy bez szkody dla kota?
ROYAL CANIN Urinary a ROYAL CANIN Urinary HD
hd ma napewno wiecej sodu z 0,9 podniesli do chyba 1,5 o ile dobrze pamietam., nie wiem ajkie zmiany jesczcze, ale prawdopodobnie to bedzie powodowac ze kot bedzie wiecej jeszcze siusial.
tez tym karmie i nie zmieniam, karmie s/o. jakby byly kiedys struwity mimo to to zmeinie na hd. tak sobie wymyslilam.
tez tym karmie i nie zmieniam, karmie s/o. jakby byly kiedys struwity mimo to to zmeinie na hd. tak sobie wymyslilam.
- danuta5019
RC Urinary HD dodatkowo zawiera hydrolizat skorupiaków-żródło glukozaminy,która przy chorym pęcherzu korzystnie działa na błonę śluzową., regeneruje ją.Aniu,zawartość sodu w HD też 0,9%
pytanie wazne, moze Beatka zajrzy....
jak karma ma w skladzie 0,14 lub 0,15 magnezu to to jest za duzo dla kota ktory jest struwitowcem i je 0,05??
bo uzyskalam sklady karm pure feline a tam az taki magnez w skladzie
a inne dane bardzo wporzadku
tylko ten mg, nie ma takiego nawet w inncyh karmach royala
jak karma ma w skladzie 0,14 lub 0,15 magnezu to to jest za duzo dla kota ktory jest struwitowcem i je 0,05??
bo uzyskalam sklady karm pure feline a tam az taki magnez w skladzie
a inne dane bardzo wporzadku
tylko ten mg, nie ma takiego nawet w inncyh karmach royala
- danuta5019
Aniu,przepraszam za wprowadzenie w błąd-zawartość sodu w RC urinary HD jest 1,3%(żle odczytałam z o pakowania),magnez:0,05%,potas:1%,fosfor:0,9%,,wapń;0,9% pozdrawiam
WIEM SEK W TYM ZE JA KUPUJE S/O I Z TAD TA ROZBIEZNOSC
a jak ten twoj biedak? on to uparty jest z tymi problemami moczowymi,
moja sie wyleczyla i mam jedynie maly dylemat karmowy
a z tego co czytalam to u Was bylo b duzo zmian karm co chwila
glupio tak sie wtracac czy wymadrzac, ale zawsze czytajac to myslalam sobie ze takie cos tez rozregulowywuje stan w pecherzu. ja raz zmienilam w trakcie terapi urinary na hills c.d i mialam maly atak SUK:/
a jak ten twoj biedak? on to uparty jest z tymi problemami moczowymi,
moja sie wyleczyla i mam jedynie maly dylemat karmowy
a z tego co czytalam to u Was bylo b duzo zmian karm co chwila
glupio tak sie wtracac czy wymadrzac, ale zawsze czytajac to myslalam sobie ze takie cos tez rozregulowywuje stan w pecherzu. ja raz zmienilam w trakcie terapi urinary na hills c.d i mialam maly atak SUK:/
- danuta5019
Mój kiciuś od stycznia zachowuje się jakby mu nic nie dolegało,wtedy ustąpiło zapalenie(dzięki dr Jarkowi),tylko te wstrętne struwity.Karmy nie obniżają ph,a podnoszą je, on cały czas dodatkowo dostaje uro-pet .Dziś badaliśmy siki i czekam na wyniki.
-
- Informacje
-