moje koty nie wychodzą chyba, że od czasu do czasu na spacer na smyczy
przez pół roku kastrat przytył 25 dag (wg wagi veta bo ma dokładną) bo mniejszy cały czas rośnie
a badania moczu i tak trzeba robić bez względu na podawaną karmę, myślisz, że podasz mu karmę "błędnie zwaną dla kastratów" i już zaoszczędzisz na badaniu moczu
poczytaj na forach hodowlanych co jedza koty
czyli wg. Ciebie lepiej nawalić w kota "roślinek"
więkoszść ludzi słucha tego co mówi vet (jak to się mówi reklama dźwignią handlu
) bo akurat sprzedaje takie karmy, ze mną kilku vetów zaczeło temat o żywieniu kastrata i zaproponowali mi karmy (oczywiście RC) już nigdy więcej nie podjeli tego tematu
innym razem chciałam zamówić Hillsa z/d - oczywiście ale problem bo długo sie czeka lepiej coś z RC; zamówiłam HILLS i ... był za 2 dni (a tyle miałam czekać)
mój jeden kot ma nadwrazliwość pokarmową wcześniej był na HILLS z/d a potem przeszedł na TOTW i qupy idealne na innych karmach tyłek obesrany
jak koty sa za grube to sa karmy specjalanie dla nich lub wystarczy sie przyjżeć ile to kotek wcina
ale nikt nie karmi tymi karmami bo boi się, że na standardowej bytówce kot przytyje
jak ktoś wierzy w to co napisze producent to prosze bardzo, papier przyjmie wszystko i wystarczy tylko to odpowiednio klinetowi włożyć do głowy a interes się kręci
to samo tyczy sie odrobaczania najlepiej nawalić w kota chemii raz na kwartał i po sprawie a może tak zrobić badanie kału czy trzeba odrobaczyć