Najlepsza karma z marketu dla kota
W markecie to tylko Butchers pomarańczowy z mokrych z suchych... nawet te ciut lepsze mają taką cenę że spokojnie kupisz dobrą karmę w zoologu wiec nie opłaca się kupować suchej w markecie.
Najlepiej poszukać karm w necie - za dobre pieniądze można kupić dobre karmy, jak kupisz żwirek, suche i mokre to za przesyłkę nie zapłacisz, wszystko dostaniesz pod drzwi, do tego dobrej jakości i w dobrych pieniądzach.
Najlepiej poszukać karm w necie - za dobre pieniądze można kupić dobre karmy, jak kupisz żwirek, suche i mokre to za przesyłkę nie zapłacisz, wszystko dostaniesz pod drzwi, do tego dobrej jakości i w dobrych pieniądzach.
Ostatnio zmieniony 27 września 2017, 10:32 przez Gimbo, łącznie zmieniany 1 raz.
- OlkaDorobowska94
Dla kota niewychodzącego najlepsza jet karma, która zredukuje powstawanie kul włosowych w żołądku kota. Też mam kota, który nie wychodzi z domu i weterynarz zalecił mi kupować karmę z tej strony, specjalną dla zwierząt nie wychodzących z domu. Do tego daje kotu normalną karmę mokrą i nieraz odrobinę nabiału (bo bardzo lubi). Kot przytył trochę po kastracji, ale teraz powoli chudnie. Często mieszam karmę dla kotów niewychodzących z karmą dla kastratów, żeby podać mu wszystkie potrzebne składniki odżywcze.
Dla kota niewychodzącego czy wychodzącego, kastrowanego czy niekastrowanego, rasowego czy nierasowego itp. najlepsza karma to taka karma która zawiera dużo mięsa, nie zawiera zbóż i zbyt dużej ilości innych wypełniaczy. Taka która ma dużo białka i dużo tłuszczu zwierzęcego i jak najmniej węglowodanów. Wszystkie te karmy z przeznaczeniem "dla" to pic na wodę, gorsze wersje karm zwykłych. Koty to mięsożercy i tak należy je karmić. Nie kukurydzą z piórami, syntetycznymi witaminami i napisem "dla" tylko dobrymi mięsnym karmami.
Jaka jest Wasza opinia o karmię "Optymalna dieta" Jest to karma dostępna w dobrej cenie np tutaj Saszetka kosztuje około złotówki. Jeśli chodzi o skład to karma składa się wyłącznie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, barwników i minerałów. Wg danych od producenta nie ma w swoich składzie wypełniaczy takich jak kukurydza czy pszenica (produkty nie zalecane dla kotów) W okresie jesienno-zimowym zaangażowałem się w dokarmianie bezpańskich kotów i chciałbym im dawać karmę lepszej jakości. Ta powyżej bardzo mnie zainteresowała. Jeśli nie ta, to jaką inną byście polecili. Kotków jest 5.
-
Żadna karma marketowa nie nadaje się do spożycia przez nasze mruczki, zwłaszcza te koty, które nie wychodzą, ponieważ one nie mają możliwości uzupełnienia niedoborów w diecie.W karmach marketowych nie ma w ogóle mięsa same wypełniacze, które są niepotrzebne kotu,są bez wartości i z czasem nasze kochane kotki chorują.Zastanów się, czy nie lepiej wydać troszkę więcej na dobrą, pełnowartościową karmę, która zapewni twojemu mruczkowi zdrowe życie i masz pewność,że go nie trujesz jakimś marketowym zapychaczem, pomyśl ile wydasz na weterynarza chcąc ratować ukochane zwierzę, które zachorowało w wyniku złego odżywiania? Rachunek jest prosty bardziej opłaca się zainwestować naprawdę ciut więcej w dobrą karmę niż wydawać krocie na leczenie.Ja daje kotom kamę bez zbożową i rano i wieczorem karmę mokrą z dużą zawartością mięsa, może to być puszka a jeszcze lepiej kilka serduszek kurzych,indyczych,udko z kurczaka sparzone lub podgotowane,wołowina,nasze kotki przy dobrej suchej karmie jedzą niewiele, więc nie zbankrutujesz jak kupisz tackę serc za 3 zł lub udko z kurczaka za 5 zł.Wiadomo, nie można dawać kotu ciągle tego samego należy urozmaicać w każdym mięsie są inne cenne dla kota wartości odżywcze.Takie porcje starczą na kila dni.Zainteresowanych odsyłam np. na stronę https://www.kocimietka.pl,chodzi mi o blog sklepu kocimiętka dowiesz się tam wiele o dobrych karmach bez zbożowych suchych jak i mokrych dla kotów i psów a także znajdziesz wiele ciekawych informacji na temat swojego pupila.
-
Z marketu nie ma dobrych karm i tez jak autorka powyżej preferuje karmy o dobrym i sprawdzonym składzie takie jak bozita .
-
- Informacje
-