cześć!
Jaką miskę polecacie dla kota?
Mój sierściuch ma problem z piciem, robi to, ale niechętnie... Najlepiej to jakby w ogóle nie musiał pic może macie jakiś sprawdzony sposób jak przekonać go do wody?
Miska dla kota
Cześć,
Picie wody przez kota jest bardzo ważne, szczególnie jeżeli żywimy kota suchą karmą.
Niektóre koty są wrażliwe na świeżość wody w misce - nie chcą pić wody, która stoi już kilka godzin. Czasami do miski z wodą może wpaść też sucha karma spożywana przez kota - dlatego warto dbać o świeżość i czystość wody.
Warto pomyśleć o zakupie fontanny (np. takiej: https://www.krakvet.pl/product-pol-3087 ... query_id=9 ) - ciągły ruch wody sprawia, że jest ona świeża i natleniona oraz zwraca na siebie uwagę zwierzęcia. Zainteresowany ruchem i szumem kot będzie chętniej podchodził do takiego poidła a tym samym zwiększy się szansa na picie przez niego wody ( która będzie również smaczniejsza).
Pozdrawiam,
Kasia
Picie wody przez kota jest bardzo ważne, szczególnie jeżeli żywimy kota suchą karmą.
Niektóre koty są wrażliwe na świeżość wody w misce - nie chcą pić wody, która stoi już kilka godzin. Czasami do miski z wodą może wpaść też sucha karma spożywana przez kota - dlatego warto dbać o świeżość i czystość wody.
Warto pomyśleć o zakupie fontanny (np. takiej: https://www.krakvet.pl/product-pol-3087 ... query_id=9 ) - ciągły ruch wody sprawia, że jest ona świeża i natleniona oraz zwraca na siebie uwagę zwierzęcia. Zainteresowany ruchem i szumem kot będzie chętniej podchodził do takiego poidła a tym samym zwiększy się szansa na picie przez niego wody ( która będzie również smaczniejsza).
Pozdrawiam,
Kasia
Mój kot nie tknie wody z miski metalowej, wolał pić brudną wodę z kałuży niż czystą z miski. Do dziś nie wiem dlaczego, ale trochę minęło zanim doszliśmy, że to wina miski. Kupiliśmy plastikową, było lepiej ale też niechętnie pił. W końcu postawiłam mu wodę w talerzu ceramicznym takim jak jemy my, głębokim na zupę i eureka, to mu pasuje. Ostatnio kupiłam mu fajne miski ceramiczne i też z nich chętnie pije.
-
- Informacje
-