Mam pytanie, czy istnieje coś jak koci BARF?? Czyli karmienie nie tylko z karmą?? Ale ogólne przerzucenie się na dania gotowane przez siebie. Bo moje koty dostają najczęściej karmę jednak jeśli nie dopilnuję mamy to dostają dania podobne do tych co ja mam na obiad. Np. warzywka i czasami jakieś mięsko, czy kostki (Moje kocurki uwielbiają kości:)). I nie widziałam jakichś zmian ani objawów chorobowych.
Jeśli daję im karmę teraz coraz rzadziej to czy podawać im także jakieś preparaty witaminowe?? Moje kocurki to typowe dachowce. Czyli mieszanki.
No raczej nie stać mnie na RC lub jakieś naj karmy Koszt karmy na tyle kotów byłby za duży na mój budżet.
Koci BARF ??
- sylwusiek2907
- Kontakt:
- sylwusiek2907
- Kontakt:
A te kości to takie chyba od żeberek, nie od kurczaka. "Kurczakowe" są złe, czytałam o tym.
Dieta BARF polega prawie wyłącznie na podawaniu kotu surowego mięsa, by było jak najbardziej zbliżone do tego jakie kot spożywałby w naturalnych warunkach. Omija więc się mięso i warzywa wstępnie obrabiane. Wszystko na surowo.
Nie powinno się podawać całych kości. Kości drobiowych i z dziczyzny nie powinno podawać się gotowanych.
Wprowadzenie diety BARF najlepiej skonsultować uprzednio z weterynarzem. Dowiesz się co stosować czego unikać (produkty itp).
Nie powinno się podawać całych kości. Kości drobiowych i z dziczyzny nie powinno podawać się gotowanych.
Wprowadzenie diety BARF najlepiej skonsultować uprzednio z weterynarzem. Dowiesz się co stosować czego unikać (produkty itp).
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Dziekuję
-
- Informacje
-