Karma dla kotów 2latka

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Ogniwor

04 września 2010, 17:09

Witam, mam pytanie, czym karmić kotki by nie miały wzdęć, rozwolnienia oraz by nie było w nich ulepszaczy i wody tylko porządny % mięsa....
Podajcie mi kilka tanich marek, jak Animoda Carny???
I mam też pytanie, czy BOZITA to dobra karma???
(chodzi mi i o suche i o mokre) Pozdrawiam, piszcie!!

A kotki to: KOT 2 lata i KOTKA 2,5 latek :)

@add

I co myślicie o karmie Smilla?
Ogniwor

05 września 2010, 20:35

Zero odpowiedzi?? Co jest?? :/ Ja chcę zamówić jedzonko :(
Awatar użytkownika
Furia i Afera

06 września 2010, 09:52

Witam,
a może RC veterynary dla kotów z wrażliwym przewodem pokarmowym? O ile Twoje pociechy można zaliczyć do kotków z takim problemem.

PS. czy Twój weterynarz coś Ci doradzał?
Awatar użytkownika
Esme

14 września 2010, 21:58

Dobre suche karmy to Orijen, Acana i Taste Of The Wild. Skład możesz poczytać na stronie sklepu krakvet. Bozita mokra,w kartonikach też ma dobry skład, tak przynajmniej piszą w tłumaczeniu. Nie wiem jaki skład ma sucha, bo nie sprawdzałam. Bardzo dobrze jest dawać kotkom mieso wołowe i drobiowe. Zmianę karmy najlepiej wprowadzać stopniowo, wtedy koty nie powinny dostać rozwolnienia.
Awatar użytkownika
Bikejka

26 września 2010, 08:30

Witam,

Mokrą Bozitę jak najbardziej mogę polecić. Nawet wybredny kocur mojej koleżanki ją je. Karma wygląda apetycznie, ładnie pachnie i co najważniejsze ma dużą zawartość mięsa (90%). Mój kot aż się na nią trzęsie:) Suchą również kupiliśmy, na próbę, bo kot przejadł się RC, także musieliśmy poszukać czegoś nowego. Zawartość białka pochodzenia zwierzęcego 45%, roślinnego - 5%. Kot chętnie ją wcina. Ostatnio z suchych testowaliśmy również Sanabelle. Zdecydowanie kotu przypadła do gustu. W ogóle mam wrażenie, że wszystko je chętniej od RC. Coraz częściej się słyszy, że RC się popsuł, że dosypuje uzależniaczy, także my już zrezygnowaliśmy z tej karmy właśnie na rzecz Hillsa, Bozity, Sanabeele i innych. Obecnie zastanawiam się nad Applaws. Może ktoś ją testował??? Skład wygląda zachęcająco: 80% białka, 20% warzywa, owoce.
ODPOWIEDZ
  • Informacje