Bardzo się cieszę, że chociaż raz mogłam pomóc, bo zazwyczaj sama potrzebuje rad

Niestety, w kwestii innych karm typu Oral nie potrafię nic doradzić, bo kupiłam 2 kg Hill's Oral i jeszcze na trochę mi go wystarczy. Być może jak moja kicia go zje, przetestujemy coś innego, ale póki co, ma jej jeszcze dość dużo.
Co do wielkości, chrupki są dość duże, optycznie troszkę większe niż Hairball. Mają kształt prostokątnych pulchnych poduszeczek, więc kicie muszą je pogryźć, zanim zostaną połknięte. Nie są wielgachne, ale jest co pochrupać

I są chyba równie smaczne jak Hairball, bo moja niunia przy całej swojej wybredności chrupie je aż miło posłuchać

Twoje kotki są chyba bardziej zdyscyplinowane, więc nie powinnaś mieć problemu.
Troszkę mnie niepokoi kamień na ząbkach u Twojego Winstonka, bo z tego co czytałam na ten temat, karma typu oral go nie usunie - działa ona podobno tylko profilaktycznie. Gdy kotki mają już kamień na zębach, należy go usunąć u weterynarza i zapobiegawczo stosować karmy Oral. Tak słyszałam, ale może wypowiedzą się na ten temat więksi specjaliści niż ja
A tak z innej beczki, to zazdroszczę Ci takiej czeradki kotków w domu. Czasami myślę, że moja niunia nudzi się sama i chciałaby jakiegoś innego kotka do towarzystwa... Ale cóż, do większej gromadki kotków trzeba mieć dom, a nie mieszkanie w bloku...