Dieta lekkostrawna-jaką karmę wybrać?
Witam. proszę o podpowiedz ,jaką karmę wybrać dla kotki ,po zabiegu repozycji wypadnięcia odbytu. Musi być na diecie lekkostrawnej, a może jakies domowe jedzenie ? wiem że rc ma takie karmy,ale może coś z innych firm,troszkę tańsze....z góry dziękuję .
Nic nie będzie dla kota tak lekkostrawne, jak surowe mięso.
Nie gotowane, bez żadnych ryżów, warzyw - to tylko niepotrzebne obciążenie dla kociego przewodu pokarmowego.
Nie wiem na jakiej diecie była kotka do tej pory, jeżeli jadła wyłącznie suchą karmę, to oczywiście nie można zmieniać sposobu żywienia nagle, tylko stopniowo.
Nie gotowane, bez żadnych ryżów, warzyw - to tylko niepotrzebne obciążenie dla kociego przewodu pokarmowego.
Nie wiem na jakiej diecie była kotka do tej pory, jeżeli jadła wyłącznie suchą karmę, to oczywiście nie można zmieniać sposobu żywienia nagle, tylko stopniowo.
kotka do tej pory jadła przewaznie sucha karmę,purinę i było wszystko ok,pojawiły sie problemy z układem moczowym,więc leczenie i odpowiednia dieta,jakby tego było mało, kotka zaczęła robic luzne kupki-nie nazwałabym tego biegunką,więc nie panikowałam. po ok 10 dniach stało sie coś strasznego -kotce wysunął się odbyt dość sporo,no i zaczęło sie, wet.jakos to wsunął ,załozył tkzw. kapciucha,myślałm że bedzie ok,dieta itp.,ale po zdjęciu szwów sytuacja się powtórzyła..... kicia jest obecnie w szpitalu...czekam do poniedziałku ....nie wiem czy nie bedzie konieczna operacja jestem załamana,kicia cierpi nie wiem co bedzie dalej.....wiem jedno-NIE LEKCEWAZCIE BIEGUNKI !!!! a nawet luźniejszej kupy niż zwykle !
Wspoczuje Twojej kotce, mam nadzieje ze szybko sie poczuje lepiej. Wiem u zwierzaka to troche inaczej ale moja kuzynka ma problemy z wypadajacym odbytem czy tez jelitem, ominela ja narazie operacja. Zgodze sie z Toba ze faktycznie ani u czlowieka ani u zwierzaka lepiej nie ignorowac dluzszej biegunki. Co do jedzenia to jesli kicia byla tez na suchej to stopniowo dawac jej coraz wiecej surowego miesa na zmiane z sucha. Na takie problemy polecam 1st choica z imbirem dla kotow o wrazliwym przewodzie pokarmowy.
-
- Informacje
-