kot wiecznie głodny...
witam moja mama ma rocznego wykastrowanego kocura kocura, który wiecznie jest głodny. W ciągu dnia dużo je mokrego (saszetek) a potem przychodzi mniej więcej o godz. 3 i 5tej rano po jeszcze, miauczy, łapą klepie po twarzy, podgryza tak chce jeść. Dostawał nawet zaraz przed spaniem żeby w nocy się nie budził ale to i tak nie pomogło. Co zrobić w takim przypadku? czy coś mu dolega? czy może czegoś brakuje? dodam, że cały czas dostaje witamy w paście.
-
Moja siostra ma koteczkę i ona też potrafi zjeść 3-4 saszetki mokrego jedzenia.
Każdą saszetkę zjada na raz. Tylko, że ona jest wychodząca i chyba ma gdzie to jedzenie spalać.
Bo ma 2 lata, a jest malutka, jakby wiecznie była kocięciem
Każdą saszetkę zjada na raz. Tylko, że ona jest wychodząca i chyba ma gdzie to jedzenie spalać.
Bo ma 2 lata, a jest malutka, jakby wiecznie była kocięciem
-
dokladnie, kota mozna latwo przyzwczaic do smakolykow, trzeba uwazac co mu sie podaje.
Gwarantuje Wam że jak kupicie kotu karmę mięsną a nie o "smaku" mięsa kot zje GórA dwie saszetki. Jak kot ma się najeść karmą która nie zawiera żadnych substancji odżywczych dla jego organizmu? bo przypuszczam że o takiej karmie tu niestety piszemy...a jeśli karma ma 4% czy nawet 20% mięso odpadów to czym kot ma zaspokoić głód? czy my po zjedzeniu paczki chipsów (spora paka) będziemy najedzeni? - będziemy zapchani ale po chwili znowu będziemy głodni.
Więc nie ma się co dziwić kotu.
A z karmy mokrej NIE rezygnować bo jest dużo zdrowsza niż sucha! tylko kupić wysokomięsną karmę.
Np. takiego Miamora gdzie można znaleźć saszetki po 1,6 w pakiecie! a porównajcie sobie skład.
Więc nie ma się co dziwić kotu.
A z karmy mokrej NIE rezygnować bo jest dużo zdrowsza niż sucha! tylko kupić wysokomięsną karmę.
Np. takiego Miamora gdzie można znaleźć saszetki po 1,6 w pakiecie! a porównajcie sobie skład.
Musisz uważać bardzo z tym przekarmianiem kota, ponieważ koty bardzo szybko można utuczyć, a potem trudno jest je odchudzić, bo koty są leniwe i śpiąc, odkładają sobie tłuszczyk. Więc nie przekarmiaj kota. Moja kotka też ciągle by jadła, ale nie daję jej jeść na jej każde zawołanie.
-
- Informacje
-